Regeringen vil tage passet fra fremmedkrigere

Vil hastebehandle lovforslag for at tage passet fra folk, mens de er i udlandet

Mette Frederiksen og regeringen søger Folketingets hjælp til at kunne tage det danske pas fra fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskab. Arkivfoto: Jens Dresling
Mette Frederiksen og regeringen søger Folketingets hjælp til at kunne tage det danske pas fra fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskab. Arkivfoto: Jens Dresling

På grund af den aktuelle situation i Syrien har regeringen besluttet at bede Folketinget om at hastebehandle et lovforslag, der administrativt kan tage passet fra fremmedkrigere.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Lovforslaget gælder statsborgere, der har dobbelt statsborgerskab, hvor man med den nye lov i hånden kan tage det danske statsborgerskab fra dem, mens de stadig befinder sig i udlandet.

Voldsomme sammenstød er brudt ud langs grænsen mellem Syrien og Tyrkiet, efter Tyrkiet igangsatte en invasion af det nordlige Syrien. Foto: Nazeer Al-Khatib/Ritzau Scanpix Krig & katastrofer - 14. okt. 2019 - kl. 11:24 Kaos hærger: Erdogan klar til nye angreb

Begrundelsen for lovforslaget er, at man med den nuværende situation i det nordlige Syrien frygter, at fremmedkrigere om kort tid kan være på vej mod Danmark.

- Der er risiko for, at de kurdisk kontrollerede IS-lejre i grænseområdet bryder sammen, og at fremmedkrigere med dansk statsborgerskab søger mod Danmark. Det er mennesker, der har vendt Danmark ryggen og med vold kæmper mod vores demokrati og frihed. De udgør en trussel mod vores alles sikkerhed. De er uønskede i Danmark, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i pressemeddelelsen.

Hun fortæller, at regeringen derfor vil gøre 'alt, hvad der er muligt, for at forhindre dem i at komme tilbage til Danmark'.

Se også: - Hent danske børn hjem

Ifølge pressemeddelelsen fra Statsministeriet har Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, De Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance på forhånd tilkendegivet, at de bakker op om en hastebehandling af lovforslaget.

På grund af den ekstraordinære situation i Syrien, som blandt andet kan føre til nye bølger af flygtninge, migranter og internt fordrevne, har regeringen besluttet at sende et ekstraordinært bidrag på 20 millioner kroner til Røde Kors i Syrien for at hjælpe de udsatte i området.

1092 kommentarer
Vis kommentarer