Annonce:
Annonce:

Region skulle spare: Forærede Holsts spindoktor 152.000 kr.

Lettere at vinde i lotto end at være så heldig som Carl Holsts spindoktor, mener næstformand i regionen

Næstformand i Region Syddanmark kalder forløbet om spindoktorens ansættelse i regionen for 'totalt misbrug af offentlige midler'. Foto: JYDSKEVESTKYSTEN
Næstformand i Region Syddanmark kalder forløbet om spindoktorens ansættelse i regionen for 'totalt misbrug af offentlige midler'. Foto: JYDSKEVESTKYSTEN
Annonce:
Følg Politik

Det var regulært misbrug af offentlige midler, da Carl Holsts personlige assistent i region Syddanmark, Christian Ingemann Nielsen, fik 152.000 kroner i afskedsgave sammen med sin fritstilling 27. juni i år.

Det fastslår 1. næstformand i regionen, Poul-Erik Svendsen (S).

- Det ser meget mærkeligt ud. Og det har den nuværende konstituerede regionsdirektør ikke været i stand til at give en forklaring på, siger han, der bakkes op af regionens 2. næstformand, Thies Mathiasen (DF).

- Det er stærkt besynderligt, at det lige forekommer i forbindelse med valget. Nu har vi forsøgt at stille flere spørgsmål til hans fritstilling, men jeg tvivler på, at vi får klare svar på det, siger DF-næstformanden.

Holsts spindoktor får dobbeltløn: Så meget scorer han

Annonce:

Lettere at vinde lotto
Da Ingemann blev ansat, fandt regionen pengene ved at spare et tilsvarende beløb i regionens kommunikationsafdeling. Det fremgik af den orientering, som forretningsudvalget fik i onsdags.

Holsts spindoktor: Tag jer sammen, kællinger!

Poul-Erik Svendsen undrer sig over, at Christian Ingemann - dagen før Carl Holst blev udnævnt til forsvarsminister - blev fritstillet med fuld løn i tre måneder.

Månedslønnen er på 42.900 kr. plus 7681 kr. i pension.

Dertil kom en ekstra bonus på 15.000 kr. i juni.

- Der er nogle direktionsbeslutninger, som vi mangler svar på. Det kan jo ikke være tilfældigt. Der er jo større sandsynlighed for at vinde 15 millioner i lotto, end at dette her ikke skulle være odiøst, siger Poul-Erik Svendsen.

Mistænkeligt
Han mener, at det naturlige ville have været, at Christian Ingemann blot havde fortsat med at arbejde for regionen, indtil ansættelseskontrakten løb ud som aftalt.

Han er dybt mistænksom over for forløbet. Regionens ledelse forlængede i februar ansættelsen med tre måneder til udgangen af september.

Annonce:

Den skulle ellers være udløbet automatisk i juni.

Venstre-mand: Holsts spindoktor truer mig

Men da så valget var overstået i juni - og Holst var blevet valgt ind - så meddelte Ingemann i en email, at han ville stoppe dagen efter. Efter yderligere en uges tid bliver han pludselig fritstillet af den tidligere regionsdirektør.

Ligegyldighed med skattekroner
- Vi er ude i et totalt misbrug af offentlige midler. Og så giver man ham ovenikøbet en fritstilling, så han kan hygge sig i tre måneder med løn, siger Poul-Erik Svendsen.

DF's Thies Mathiasen forklarer, at Christian Ingemann selv sendte en mail ud 17. juni om, at han ville stoppe samme dag.

- Så hvis manden har sagt op, så skal man jo ikke betale.

Men der har man åbenbart besluttet at fritstille ham. Det er meget, meget besynderligt, siger han.

Christian Ingemann har meddelt, at han ikke vil kommentere sagen.

Få en gennemgang af hele Carl Holst sagen her.

Annonce:

Martin Lidegaard mener, at Holsts position som forsvarsminister er truet, hvis der sker noget bestemt. Hør, hvad det er i klippet her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: