Region: Tyder på ulovligheder i Holst-sag

Region Syddanmark mener, at der er 'indicier for', at der er foregået ulovligheder i sagen om Carl Holsts personlige rådgiver

Region: Tyder på ulovligheder i Holst-sag

Se hvad Regionsrådet havde at sige til det hele efter et ekstraordinært møde.

Formand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V) siger, at der er 'indicier for, at der er foregået noget, der ikke skulle' i sagen Carl Holsts brug af sin spindoktor i valgkampen.

Holsts partifælle refererer til en udtalelse, som et enigt forretningsudvalg i regionen netop er kommet med.

I udtalelsen lyder det:

'Forretningsudvalget konstaterer, at der er indicier for, at den tidligere regionsrådsformand Carl Holst har misbrugt en medarbejders arbejdsindsats i forbindelse med valgkampen. Det tager forretningsudvalget afstand fra. Forretningsudvalget tager endvidere afstand fra ulovligheder i det omfang, de har fundet sted.'

Stephanie Lose uddyber over for TV2 News:

- Vi har besluttet en enig udtalelse, hvor vi dels siger, at der er nogle indicier for, at der er fundet en forkert brug af en kommunikationsmedarbejder sted i Regions Syddanmark. Det tager vi afstand fra, og det omfang, der er foregået noget ulovlig, så tager vi også afstand fra det, siger Stephanie Lose til TV2 News.

Statsforvaltningen har desuden valgt at gå ind i sagen og undersøge, om Carl Holst spindoktor har ført skattebetalt valgkamp for Venstre-manden.

- Vi hilser Statsforvaltningens undersøgelse velkommen. Vi stiller alle de ting, vi har til rådighed for den undersøgelse, siger Stephanie Lose.

Bombe under Holst: Spindoktor bag hans debatindlæg