Regionsrådsformand: Svært at kræve penge tilbage fra Holst

Region Syddanmark vil undersøge, om Carl Holst kan tvinges til at betale penge tilbage for ulovlig valgkamp

Hør mere om sagen her

Carl Holst kan ende med et stort tilbagebetalingskrav fra Region Syddanmark for den valgkamp, hans personlige assistent Christian Ingemann førte for ham.

Det bekræfter Carl Holsts efterfølger på regionsrådsformandsposten, Stephanie Lose, der fortæller, at Region Syddanmark iværksætter en undersøgelse, der skal afdække muligheden for at kræve penge tilbage fra Carl Holst.

- Vi har ikke fået beskrevet endnu, hvilke muligheder der er. Men jeg forestiller mig, det kan være svært. For det kan jo være svært at opgøre, hvad beløbet er. Men det vil ikke være fair over for vælgerne, at vi ikke undersøger, hvilke muligheder der er, siger regionsrådsformand Stephanie Lose til TV2 før et regionsrådsmøde mandag eftermiddag, der efter alt at dømme munder ud i en politianmeldelse af Carl Holst fra et enigt regionsråd.

Presset stiger: Enigt forretningsudvalg vil politianmelde Holst

Holst om politisag: Jeg går ikke på orlov

Lose erkender, at det ikke er rart at skulle til at kræve penge tilbage fra sin tidligere chef i regionen, som allerede har afskrevet sig halvdelen af den 'efterløn' på 833.000 fra tiden som regionsrådsformand, han ved et kuriosum i eftervederlagsreglerne modtog, efter han var blevet forsvarsminister.

- Det er aldrig rart. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Men nu har Statsforvaltningen også bekræftet det (at det var ulovlig valgkamp red.) Så kan vi ikke sidde på vores hænder.