Annonce:
Annonce:

Retsordfører om masseovervågning: Det virker som hul i hovedet

Justitisministeriet vil masseovervåge danskernes internettrafik. Både Radikale og LA er stærkt imod

Annonce:
Følg Politik

Oplægget fra Justitsministeriet om nye loggingsregler vækker bekymring hos flere partier på Christiansborg.

Retsordfører for de Radikale Sofie Karsten Nielsen siger til Ekstra Bladet, at hun finder forslaget bekymrende, og at hun håber der kan findes et flertal uden om regeringen.

- Venstre med Karsten Lauritzen i spidsen ville for fire år siden afskaffe sessionslogging, og det gjorde vi også, fordi det var vigtigt at droppe masseovervågningen. Så jeg kan slet ikke forstå, hvorfor Venstre - som liberalt parti -  vil være med til overvågning i den her grad, siger Sofie Karsten Nielsen.

Slut med privatliv på nettet: Sådan vil staten overvåge dig

- Det her hjælper ikke med overvågningen, fordi det simpelthen er uoverskuelige mængder af data. Samtidig pålægger det teleselskaberne urimelige omkostninger, lyder det fra retsordføreren.

Annonce:

- Det virker som hul i hovedet, siger hun.

Netop teleselskaberne kommer til at kæmpe hårdt imod de nye regler, lyder det fra direktør i teleindustrien Jakob Willer.

Retsordføreren har endnu ikke set lovforslaget, men teleselskaberne har offentliggjort en liste over de indgreb, som regeringen planlægger.

Justitsministeriet har bekræftet forslagene overfor Ekstra Bladet.

'Logning er et helt centralt redskab for politiet og PET. Det var det for eksempel i sagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven. Derfor har vi brug for tidssvarende logningsregler. Det har vi ikke i dag. I dag logges oplysninger om, hvilke telefonnumre der har ringet til hinanden på hvilket tidspunkt, men hvis parterne bruger internetbaseret telefoni som for eksempel Messenger, Skype eller iMessage, bliver oplysningerne ikke logget. I den tid vi lever i, nytter det ikke', skriver justitsminister Søren Pind i en mail til Ekstra Bladet.

Annonce:

'Derfor må vi modernisere reglerne om logning, og det gør vi i dialog med branchen. Vi forventer snart at kunne sende et lovforslag i høring', lyder det fra ministeren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: