Retsordførere om betjentes nødråb: Stærkt alarmerende

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne kræver justitsministeren på banen efter nødråb fra betjente i København der varsler flere knive i nattelivet

Er du betjent - og har du oplevet dårlig service overfor borgerne for nyligt eller kriminelle der gik fri - så tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. sms-takst). Vi hører også gerne fra borgere i nød, som ikke fik hjælp af politiet.

Justitsminister Søren Pind må på banen og forklare, hvorfor politiet skærer ned på patruljeringen i nattelivet og dermed får svært ved at håndhæve den nye knivlov, der blev lanceret med fuld tryk før jul.

Det mener flere retsordførere, som Ekstra Bladet har talt med.

- Det er stærkt, stærkt alarmerende at se, hvad tillidsmanden fra Københavns Politi har at sige om tingenes tilstand.

- Det er sjældent, at tillidsfolk melder så klart ud. Og derfor må justitsministeren nu virkelig lytte efter og give nogle svar på, hvorfor i alverden der bliver skåret ned på de patruljer, der skal håndhæve knivloven i nattelivet, siger retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Kofoed Poulsen til Ekstra Bladet.

- Men I var med til at vedtage knivloven og politiforliget. I har vel et medansvar for, at økonomien er så stram i politiet?

- Vi er det mest ambitiøse parti, når det kommer til politiet. Og derfor vil jeg nu stille en række spørgsmål til justitsministeren om det her emne for at finde ud af, om det virkelig forholder sig så slemt, som det bliver beskrevet. Og for at se, hvad vi kan gøre for at tilføre flere betjente og ressourcer, siger Peter Kofoed.

Også Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, er chokeret over tillidsmandens beretning.

- Det er meget, meget bekymrende. Det nytter slet ikke noget, at man med den ene hånd indfører en lov for at dæmme op for knive i særlig nattelivet, når man med den anden hånd fjerner betjente og patruljer fra det selvsamme natteliv.

- Justitsministeren har sagt, at eksempelvis grænsekontrollen ikke vil gå ud over almindeligt politiarbejde. Han bliver nødt til at erkende, at det her er et problem, siger Trine Bramsen.

LÆS HELE HISTORIEN OG BREVET FRA TILLIDSMANDEN I EKSTRA

Betjente bliver fjernet fra opgaver i nattelivet og overført til blandt andet terrorbevogtning og grænsekontrol. Politiledelsen har valgt at fjerne de såkaldte bevillingspatruljer, der tager sig af bandefolk og ballademagere i nattelivet. Arkivfoto: Mogens Flindt Politik Betjente i nødråb: Læs hele det interne brev

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere