Rigtige venner: Saxo Bank-støtte til bog om LA-formand

Selv om banken har droppet økonomisk støtte til partiet, blev der givet kontanttilskud til bog om landsformand Leif Mikkelsen

Saxo Bank har givet støtte til bogen om Leif Mikkelsen (th)
Saxo Bank har givet støtte til bogen om Leif Mikkelsen (th)

'Rigtige venner kan ej købes for penge', sang dansktopsangeren Jodle Birge i 1986, men rigtige venners penge kan være gode at få fat i, når man skal udgive en bog.

Det kan Liberal Alliances (LA) landsformand, folketingsmedlem Leif Mikkelsen, tale med om.

Da han 27. juli i år fyldte 70 år, blev han overrasket af sin datter Majbritt Mikkelsen, der sammen med Peter Lundberg havde skrevet en biografiom ham med titlen ' Leif - fra plovfure til bonede gulve'.

- Til slut en stor tak til DGI og Lars Seier Christensen for økonomisk støtte til bogen, skrev Majbritt Mikkelsen og Peter Lundberg bagest i bogen.

Gav to millioner om året
Lars Seier Christensen er identisk med direktøren for Saxo Bank, der efter valget 18. juni meddelte, at banken ikke længere ville støtte LA økonomisk.

Banken havde ellers de seneste år støttet LA med to millioner kroner om året, og før valget i år fik partiet en million kroner, oplyste LA's politiske leder Anders Samuelsen, da han i starten af august meddelte, at nu skal LA klare sig uden penge fra Saxo Bank.

- Det er rigtigt, at Lars Seier Christensen og Saxo Bank har støttet udgivelsen af bogen.

Det betragter jeg som Lars Seier Christensens fødselsdagsgave til mig. Jeg har i hvert fald ikke fået andet, siger Leif Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Købte 100 bøger
Han vil ikke oplyse, hvor meget banken har betalt, men han ved, hvad DGI har givet.

- DGI har købt 100 bøger, og det synes jeg er meget flot, siger Leif Mikkelsen.

Han var formand for DGI, Danske Gymnastik og Idrætsforeninger, fra 1992 til 2001.

Stædig og ordholdende
Leif Mikkelsen bliver i bogen beskrevet som en mand, der er stædig og står ved sit ord.

Det kan 2500 kommende danske statsborgere skrive under på, at han gør.

Da integrationsminister Inger Støjberg i sidste uge meddelte, at medlemmerne af Folketingets Indfødsretsudvalg skulle genbehandle ansøgningerne om danske statsborgerskaber fra de 2500 personer, slog Leif Mikkelsen i bordet.

- Jeg har sikret, at Liberal Alliance medvirker til, at de får den dispensation, de er stillet i udsigt. En aftale er en aftale, og et ord er et ord.

Det er et spørgsmål om politisk anstændighed, og det lever jeg fuldt op til, sagde Leif Mikkelsen.

Hjort kaldte ham illoyal
Det var ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) også jysk stædighed, der i foråret 2007 førte til, at Leif Mikkelsen efter 40 års medlemskab forlod Venstre til fordel for Ny Alliance, der i dag hedder Liberal Alliance: - Hvis man skal klandre Leif for noget, og det siger jeg ikke, at man skal, så var der vel også en god portion jysk stædighed i det (da Leif Mikkelsen forlod Venstre, red.). I hvert fald blev Leifs ære gået alt for nær, da Claus Hjort (nuværende finansminister og i 2007 beskæftigelsesminister, red.) på et møde fik sagt nogle ting om Leif, som ikke var politisk korrekte.

- Claus gik også for langt, og ingen af dem kunne efterfølgende finde ud af at sige undskyld eller tale det ned igen. Og så eksploderede det, fortæller Lars Løkke Rasmussen i bogen.

Partiskadelig
Claus Hjort Frederiksen beskyldte Leif Mikkelsen for at være illoyal og partiskadelig, da han først havde støttet de ti liberale teser, som Venstres daværende formand Anders Fogh Rasmussen var imod, og det blev helt galt, da Leif Mikkelsen på Venstres landsmøde i 2006 gik ind for brugerbetaling for at gå til læge.

Det kunne hverken Anders Fogh Rasmussen eller Claus Hjort Frederiksen tolerere, og så blev Leif Mikkelsen kaldt illoyal og partiskadelig.

Leif Mikkelsen har siden valget i 2011 været medlem af Folketinget for Liberal Alliance.

26 kommentarer
Vis kommentarer