Rina Ronja Kari stopper i politik

Den kendte EU-kritiker stopper i politik. I stedet skal tiltræder hun en stilling som konsulent

Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho

Rina Ronja Kari, som er tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, skal ikke længere stå i spidsen for den EU-kritiske bevægelse.

- Jeg har egentligt hele tiden tænkt, at når man får sådan et valgnederlag, så giver det rigtig god mening, at det er nogle andre, der skal stå i spidsen, siger Rina Ronja Kari.

I stedet har hun fået job som Public Affair-konsulent hos virksomheden Dansk Standard.

Ved det seneste Europaparlamentsvalg fik Folkebevægelsen mod EU en massiv lussing af vælgerne og for første gang siden 1979, fik partiet ikke en plads i Europaparlamentet.

Valgnederlaget blev af analytikere kædet sammen med, at Enhedslisten for første gang stillede op til EP-valget og dermed trak stemmer fra det EU-kritiske parti.

Ved de seneste fire valg til Europaparlamentet har partiet fået 1 mandat, men da partiet var størst i slutningen af 70'erne og 80'erne var partiet oppe på fire og fem mandater.

På Twitter skriver Rina Ronja Kari, der selv har siddet i Europaparlamentet for partiet, at hun glæder sig til nye udfordringer.

'Jeg er tiltrådt som PA konsulent hos Dansk Standard, hvor jeg får fokus på standarders rolle, som et værdifuldt erhvervspolitisk redskab i den grønne omstilling. Det er en utrolig vigtig opgave, og jeg glæder mig meget til at give den fuld gas med den grønne omstilling,' skriver hun

156 kommentarer
Vis kommentarer