Riskær: Jeg er glad for invitationen

Klaus Riskær siger til Ekstra Bladet, at han er glad for invitationen til at stille op for Kristendemokraterne

Klaus Riskær Petersen i praktik på Radio 24/7, da han var på udgang fra sit fængselsophold. 
Foto: (Jesper Sunesen/All Over Press Denmark)
Klaus Riskær Petersen i praktik på Radio 24/7, da han var på udgang fra sit fængselsophold. Foto: (Jesper Sunesen/All Over Press Denmark)

- Jeg er glad for invitationen.

Sådan siger den bedrageridømte finansmand Klaus Riskær Pedersen til Ekstra Bladet om Kristendemokraternes bejlen til ham som folketingskandidat.

- Jeg er ikke overrasket, fordi jeg har været i dialog med deres politisk-økonomiske udvalg i næsten en måned, siger Riskær Pedersen.

Men det arbejde har kørt helt uafhængigt af snak om at stille op, forklarer Riskær.

Han fortæller, at det 'vi' skal - er, at 'vi' skal have et helt nyt skattesystem, hvor man flytter beskatningstrykket fra de arbejdende indkomster mere over på erhvervs - og kapitallivet.

- Det mener jeg er helt afgørende for, at vi kan redde hele velfærdssystemet.

- Jeg er kommet med udspil på det område, og det er enormt vigtigt for mig, at skattebyrden bliver mere fair fordelt, og skattesystemet bliver gennemsigtigt og effektivt, siger Riskær.

Så hele den del af det, fortæller han, er det han skal bruge weekenden på at få bekræftet i det politisk-økonomiske udvalg hos Kristendemokraterne.

- Hvis jeg stiller op, så er det den økonomiske politik vi kører med, siger Klaus Riskær.

Han fortæller, at han har været glad for, at et politisk parti vil omfavne en idé og en tanke han har om, hvordan vi laver et mere fair skattesystem.

- Og det er klart, at et parti der vil det, dem vil jeg i princippet også godt kunne kandidere for. Fordi så vil jeg kunne bære mine egne synspunkter videre ud til en vælgerbefolkning, det vil jeg da meget gerne gøre, siger Riskær.

Han fortæller, at Kristendemokraterne er et fint gammelt parti, det er jo ikke nystartede partier som Alternativet, Dukkepartiet og Nationalistpartiet.

- Men jeg må også forholde mig til, at det (Kristendemokraterne som parti red.) skal støves lidt af må jeg sige.

- De familieværdier de har, nu har du jo selv været fortaler for, 'juridisk abort', det er jo ikke lige frem sådan nogle værdier de går ind for?

- Juridisk abort, det er jo den pressemæssige 'one liner' for den debat, der var. Nu skal vi lige holde tingene adskilt. Det som jeg sagde, var, og det mener jeg:

- At børn skal fødes af en mand og en kvinde sammen i en familie.

- Det jeg angreb var singlemødre, der begyndte at 'hi-jacke' mænd for at få børn som en slags trofæer, det mener jeg er frygteligt.

- Jeg synes det er vigtigt, at familien står sammen, det er vigtigt for børnene og vores samfund. Det var det jeg sagde, og det vedstår jeg, siger Klaus Riskær.

Han fortæller, at med hensyn til fri abort, er det sådan, at en kvinde har ret til at bestemme over sin egen krop.

- Men det jeg er lidt bekymret over det er, at det virker som om, at man efterhånden trækker fri abort i en automat.

- Det synes jeg ikke er fair, jeg synes piger, der går i den slags overvejelser, de skal have en væsentlig bedre vejledning, lyder det fra Riskær.

At landsfomanden i Kristendemokraterne, Stig Grenov, ikke ønsker at byde Riskær velkommen i partiet som folketingskandidat, preller tilsyneladende af på ham.

Klaus Riskær Petersen overvejer at stille op som folketingskandidat for Kristendemokraterne. (Foto: Jan Unger) Kristendemokraterne. Dansk politik - 17. apr. 2015 - kl. 09:53 Kristendemokrat banket på plads: Vi vil ikke have Riskær

- Landsformanden er jo bare en politiker som alle andre i partiet. Det her er jo ikke en virksomhed jeg skal ansættes i. Det er et politisk parti. Hvad landsformanden personligt mener, det er helt fint.

- Det har intet at gøre med den virkelige politik i partiet, den fastlægges af partiets hovedbestyrelse, og mit indtryk er, at den invitation jeg har, den er der hold i.

- Regner du med at gå hele vejen, og at du ryger ind i Folketinget?

- Det har jeg slet ikke taget stilling til. Jeg modtager invitationen, det går jeg og overvejer hen over weekenden, jeg skal have afstemt ting, jeg stiller ikke bare op fordi jeg synes det er sjovt.

Han fortæller, at han ikke er erhvervspolitiker, og han stiller ikke op for at have en karriere i politik, resten af sit liv.

- Jeg skal ind for at lave nogle bestemte ting politisk, jeg vil have et mere fair skattesystem, siger Riskær. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

46 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere