Riskær vraget: Nu har Alternativet valgt kendt komiker

Alternativet gav Klaus Riskær sparket, allerede inden han blev opstillet. Nu har Elbæk og co. valgt kendt komiker som Folketingskandidat for partiet

Her fortæller Anders Stjernholm, hvorfor han har valgt at gå ind i politik og stille op til Folketinget for Alternativet (reporter: Sarah Stilling Skrivergaard)

Til tider kan de danske politikere fremstå en anelse komiske, men nu kan Folketinget se måske frem til at få en ægte komiker ind på Borgen.

I sidste uge blev Klaus Riskær erklæret for lidt for alternativ til Alternativet.

En enig hovedbestyrelse har besluttede, at han skulle ekskluderes for at have skadet partiet og modarbejdet dets idé- og værdigrundlag. Det skete blandt andet på baggrund af udtalelser i flere medier om, at partiet mangler en ordentlig økonomisk politik.

Men nu det nye parti valgt en anden kendt dansker som en af deres kandidater til Folketinget i Københavns Omegns Storkreds. Den 34-årige komiker og journalist Anders Stjernholm.

- Lige siden jeg startede med stand-up, så har der været politiske tanker i hovedet på mig. Som teenager var jeg også tidligere medlem af Konservativ Ungdom. Jeg er født og opvækst i Nordsjælland, så der var ikke så meget, jeg kunne gøre.

Klaus Riskær får ikke mulighed for at stille op til Folketinget for Alternativet. (Arkivfoto: All Over) Dansk politik Alternativet ekskluderer Klaus Riskær

Riskær gider ikke spilde mere tid på politik efter eksklusionen fra Alternativet. (Arkivfoto: Jesper Sunesen/All Over). Danske kendte Riskær: Jeg blev truet til at trække mig

- Det tog mig lige lidt at finde ud af at gud, konge og fædreland egentlig er enormt fjollet, men nu er valget faldet på Alternativet. Det skyldes først og fremmest, at de vil sætte politik op i et tempo, som det trænger til, siger Anders Stjernholm til Ekstra Bladet.

Men har du ikke været skræmt væk af al polemikken om Klaus Riskær?

- Det har ikke skræmt mig væk, og jeg har rent faktisk meldt mig samtidig som ham. Jeg ringede bare kun til Alternativet, da jeg ikke ønskede at gøre noget stunt ud af det, så nej det skræmte mig ikke på noget tidspunkt, da jeg havde en ide om, at Alternativets medlemmer havde mere tillid til mig end til ham, siger Anders Stjernholm.

Fortsætter som komiker
Baggrunden for, at Anders Stjernholm netop har valgt Alternativet er, at han synes, at vi trænger til at ruske grundigt op i den politiske proces. Samtidig mener han, at Alternativet kan tilbyde en helt ny debatkultur, hvor blandt andet almindelige danskere kan sende lovforslag ind, der skal behandles, hvis det får tilstrækkelig opbakning.

Men selv om han håber at blive valgt, så vil han fortsætter med at lave komik. Så længe tiden er til det.

Artiklen fortsætter under billedet:

 

- Jeg kan ikke forestille mig, at jeg kommer til at skrive mindre materiale ved at møde Søren Espersen hver dag. Det vil nok bare blive kastet ind i munden på mig, som var det babymad. Men selvfølgelig kommer Folketinget i første række, hvis jeg bliver valgt ind.

Udover Anders Stjernholm forsøgte den tidligere dømte hashsælger og cafeejer Khodr 'Cutter' Mehr at blive valgt som Folketingskandidat, men han blev ikke valgt.

Anders Stjernholm har tidligere også givet den som  tv- og radiovært - bedst kendt for TV 2's underholdningsprogram Bingo Banko.

Klaus Riskær får ikke mulighed for at stille op til Folketinget for Alternativet. (Arkivfoto: All Over) Dansk politik Elbæk: Riskær har fået sparket helt efter bogen

Riskær er for alternativ til Alternativet. (Foto: Jan Unger) Dansk politik Smidt ud - Derfor er Riskær færdig

102 kommentarer
Vis kommentarer