Rist en chefredaktør: Sådan var min værste dag i chef-stolen

Normalt er det Ekstra Bladet, der stiller de kritiske spørgsmål, men rollerne var vendt om, da Poul Madsen og Karen Bro svarede på spørgsmål til Folkemødet

Poul Madsen og Karen Bro på scenen, hvor de bliver ristet af publikum, der stiller dem skarpe spørgsmål. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Poul Madsen og Karen Bro på scenen, hvor de bliver ristet af publikum, der stiller dem skarpe spørgsmål. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

De to chefredaktører på Ekstra Bladet, Poul Madsen og Karen Bro, havde kun lige sat sig på stolene, inden de første kritiske spørgsmål kom fra folket, der de sidste tre dage har kunnet skrive spørgsmål til avisens chefer.

Er I anti-muslimer, siden I serverer flæskesvær og fadøl?, lød det første spørgsmål, som Poul Madsen høfligt sendte videre til sin kollega.

- Jeg kan bare sige klart nej, det er vi ikke. Men vi kan godt lide både fadøl og flæskesvær. Der er overhovedet ikke noget politisk i det, forklarer Karen Bro.

Grillen var allerede tændt op, men indtil videre var det kun pølser, der spruttede ved siden af scenen. Men det næste spørgsmål fik sat gang i Poul Madsen.

Chefredaktørerne skulle svare på spørgsmål om bornholmsk lokalmusik og om Ekstra Bladet er antimuslimske, fordi der blev serveret flæskesvær og øl. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Chefredaktørerne skulle svare på spørgsmål om bornholmsk lokalmusik og om Ekstra Bladet er antimuslimske, fordi der blev serveret flæskesvær og øl. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Den værste dag
Her havde en ung mand nemlig skrevet et spørgsmål til Poul Madsen, der gerne ville vide, hvad den værste dag og bedste dag havde været for ham, som chefredaktør på Ekstra Bladet.

- Nu starter jeg med det negative først. Og der har været en hel del dage, det er der jo, når man er chefredaktør. En af de dage jeg har været mest ked af, var dagen, hvor de her gidsler, der havde været i Somalia mente, at vi havde krænket dem, svarer Poul Madsen, og forsætter.

- Vi gik som udgangspunkt ind i sagen, fordi vi mente, at vi ville hjælpe dem med at komme hjem til Danmark. Det mener jeg sådan set også, at vi gjorde. Men der var en masse politik og spin omkring det, som gjorde, at vi blev udråbt som skurke.

- Det er en af de dage, hvor jeg har følt, at vi er blevet uretfærdigt behandlet på Ekstra Bladet, for vi gjorde en stor indsats for at få dem ud af Somalia, siger Poul Madsen, inden han går til den bedste dag i jobbet

Artiklen fortsætter under billedet...

.

Side-9 pigen Holly serverede grillpølser til de mange fremmødte. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Side-9 pigen Holly serverede grillpølser til de mange fremmødte. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Og her er han mindre konkret i forhold til sagen med Søren og Eddy, hvor Ekstra Bladet blev dømt i byretten til at betale 300.000 kroner i erstatning til begge sømænd.

- En af de gode er, når vi kan bringe en ny Messershit eller en Lars Løkke afsløring, når vi har en god historie på Ekstra Bladet er vi alle glade, og det er det, som vi er drevet af. Det er historien, der er kongen i forhold til det, som vi laver, siger Poul Madsen.

Kong Henrik
Bunken af spørgsmål var stor, og folk vil spurgte ind til bornholmsk lokalmusik, hvilke love der skal ændres og fake news, men et spørgsmål, der fik stor opmærksomhed fra publikum, var spørgsmålet om, hvorfor Ekstra Bladet altid rister prins Henrik og ikke skriver, når han gør det godt.

- Det syntes jeg faktisk også, at vi gør, for vi er faktisk de eneste, der kalder prins Henrik for Kong Henrik. Vi ved, at han har følt sig i anden række, og han har stået i skyggen af sin kone.

Artiklen forsætter under billedet...

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

- Han er jo en farverig og festlig person, der kan lide at gå på bakken og kindkysse Dot. Vi hylder ham for det arbejder, han gør for at gøre Danmark lidt mere festlig. Det er ikke ham, vi griller mest, men ham vi bedst kan lide, siger Karen Bro.

- Ekstra Bladet kan ikke lide nogen, afbryder Poul Madsen.

Det sidste spørgsmål kommer fra en blandt publikum, eller rettere sagt har hun en god ide. Bag baren hos Ekstra Bladet står de to side-9 piger Josefine og Holly iført t-shirts med et stort side-9 logo på brystet. Hun vil hellere have, at det skulle være mænd, der bar dem.

Den opfordring tager Poul Madsen bogstavligt. Han lader sig fotografere som den nye side-9 pige. Om det vil blive bragt i morgendagens avis står på nuværende tidspunkt uvist.

Poul Madsen iført den nye side-9 t-shirt. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Poul Madsen iført den nye side-9 t-shirt. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?