Ritt: Ministre får for dårlig løn

Ministre skal have mindst 10 pct. mere i løn for at sikre respekt om taburetten, hvis det står til Ritt Bjerregaard

Mere i løn til ministre, tak. (Fot: Rumle Skafte)
Mere i løn til ministre, tak. (Fot: Rumle Skafte)

Efter balladen om Carl Holsts lukrative efterløn melder tidligere minister Ritt Bjerregaard (S) sig ind debatten.

I en klumme i Ekstra Bladet blæser den socialdemokratiske veteran til kamp for, at ministre for markante lønstigninger, så politikere ikke lader sig friste af alle mulige andre indtægtskilder.

(Polfoto) Meninger Ritt: Sæt lønnen op for ministrene

'Det er de vigtigste poster i vores demokrati, så de skal selvfølgelig have en høj løn. Lige nu - og sådan har det været i lang tid - får departementscheferne højere løn end ministrene, og meningen er, at departementscheferne skal bistå ministrene og er under dem i det demokratiske hierarki. De er jo ansat og har deres på det tørre. De er ikke afhængige af vælgernes sym-og antipatier', skriver Bjerregaard og foreslår, at Folketinget snarest får sat ministrenes lønninger i vejret med mindst en tiendedel:

'Det duer ikke, og det er det, folketingspolitikerne skal tage sig sammen til at få løst. Det kan gøres ret enkelt ved at knytte ministerlønningerne til departementschefernes og fast give ministrene ti procent eller en anden procent mere.'

Se også: DF’er skal modtage eftervederlag: - Det er da løgn

Se også: Lykketofts jackpot: Fed FN-løn og fuld pension

Se også: Carls mange penge

 

Ritt Bjerregaard mener, at sagen om Carl Holst illustrerer, at grundlønnen for ministre er for dårlig, og at politikere udnytter andre indtægtskilder og rager gyldne ben til sig for at få bankbogen til at bugne.

'Med hensyn til lønningerne så er angsten for mediehistorierne om grådige politikere af en sådan art, at ingen har lyst til at røre ved det. Så er det lettere at sikre sig andre indtægter som mf ' er. For eksempel både at sidde i Folketinget og i de kommunale råd eller i diverse bestyrelser. Selv om det er indlysende, at det er umuligt at passe begge dele', lyder det fra Bjerregaard, der understreger, at det ikke er muligt for ministre at have indtægter ved siden af ministerlønnen, og at de derfor skal have mere i grundløn.

97 kommentarer
Vis kommentarer