Rock-Troels afkræves svar om VIP-koncerter

Enhedslisten vil bl.a. have Troels Lund Poulsen til at svare på, hvad den præcise værdi er af de mange eftertragtede koncertbilletter, ministeren har modtaget 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. Foto: Ritzau/Scanpix
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. Foto: Ritzau/Scanpix

Troels Lund Poulsen skal nu levere konkrete svar i sagen om de mange gratis koncertbilletter, han har modtaget.

Det er Enhedslisten, der bl.a. vil have Lund Poulsen til at 'opgøre værdien af de koncertbilletter, han har modtaget i sin tid som beskæftigelsesminister'.

Ekstra Bladet har afsløret, at Venstre-politikeren siden januar 2017 har fået 20 billetter gratis til ti eftertragtede koncerter i sin egenskab af minister. 

I den forbindelse har det ikke været muligt at få Troels Lund Poulsen til at oplyse, hvad værdien af disse billetter lyder på.

Troels Lund Poulsen med kæresten Anne Simonsen før koncerten med Metallica i Royal Arena. De eftertragtede billetter blev betalt af BC Hospitality Group, der har VIP-adgang til arenaen. Foto: James Alexander Thisted/Ritzau/Scanpix Dansk politik Koncert-kongen: Troels Lund vælter sig i gratis billetter

Adgang til VIP-billetter
Ser man på den samlede salgspris for de konkrete koncertbilletter er den op til 20.000 kroner. Men dertil kommer værdien af eventuel VIP-forplejning i forbindelse med arrangementerne.

Otte af billetterne har Troels Lund Poulsen således fået af hotelvirksomheden BC Hospitality Group, der som partner i Royal Arena adgang til VIP-billetter til koncerter.

Med disse billetter kan man entrere den ’eksklusive VIP-etage’ med egen indgang, hvor der kan vælges mellem flere forskellige menuer i VIP-restauranten, og hvor man kan sætte sig i særligt komfortable VIP-sæder under koncerten.

Det er ikke umiddelbart muligt for offentligheden at købe VIP-billetter, hvorfor billetternes præcise værdi ikke kan fastslås. Men nu vil Enhedslisten altså have Troels Lund Poulsen til at oplyse værdien af de koncertbilletter, han har fået.

Hvad med skatten?
I det hele taget undrer Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Finn Sørensen, sig over sagen med de gratis billetter til Troels Lund Poulsen.

- Umiddelbart har jeg svært ved at se, hvordan det hænger sammen med varetagelse af hans hverv som beskæftigelsesminister. Hvis han nu var kulturminister, kunne det måske retfærdiggøres – men det er jo ikke fordi det giver større indsigt i beskæftigelsessystemet at sidde til en gratis Rolling Stones-koncert i Parken. Jeg vil nu bede ministeren om en redegørelse, siger han i en kommentar til Ekstra Bladet.

Ude over værdien af billetterne har Enhedslisten bedt Troels Lund Poulsen redegøre for, 'hvilken tjenstlig begrundelse, som ligger til grund for, at ministeren har modtaget og benyttet de omtalte koncertbilletter'. Desuden skal Venstre-manden redegøre for 'de skattetekniske omstændigheder omkring modtagelse af de nævnte koncertbilletter'.

Troels Lund Poulsen med kæresten Anne Simonsen før koncerten med Metallica i Royal Arena. De eftertragtede billetter blev betalt af BC Hospitality Group, der har VIP-adgang til arenaen. Foto: James Alexander Thisted/Ritzau/Scanpix Politik Skattesmæk til Koncert-kongen? 'Der er lavt til loftet'

Brug for klare regler
Også hos Alternativet vækker sagen om Troels Lund Poulsens koncertbilletter undren: 

- Som udgangspunkt må man ikke modtage disse gaver, med mindre det er  relevant for ens arbejde. Og det kan man ikke umiddelbart sige, at det har relevans, når man som beskæftigelsesminister modtager koncertbilletter. Derfor er det brug for så klare regler som muligt på det her område, siger partiets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier.

- Vi skal huske at rose, at der er en åbenhedsordning for ministre, men problemet er bare, at man så går til grænsen af, hvad der kan fortolkes som lovligt, siger hun med henvisning til, at Troels Lund Poulsen har noteret de gratis koncertbilletter under den såkaldte åbenhedsordning for ministre.

Gratis billetter i hobetal

Her er de gratis koncerter, som Troels Lund Poulsen har fået:

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Metallica i Royal Arena 3. februar 2017, som blev udsolgt på 18 minutter. Salgspris: Op til 1640 kr.

Jyske Bank Boxen giver to billetter til Elvis in Concert i Boxen i Herning 13. maj 2017. Salgspris: Op til 1600 kr.

Horsens Kommune giver to billetter til koncert med Rammstein 25. maj 2017. Salgspris: Op til 1390 kr.

Helsingør Kommune giver to billetter til koncert med Bryan Adams 29. juni 2017. Værdi inkl. spisning 1880 kr., oplyser kommunen.

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Celine Dion i Royal Arena 15. juni 2017, som blev udsolgt på 16 minutter. Salgspris: Op til 3390 kr.

KPMG giver to billetter til koncert med Volbeat i Parken 26. august 2017. Værdi: 3510 kr. inkl. spisning og vin til maden, oplyser KPMG.

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Sting i Royal Arena 24. september 2017. Salgspris: Op til 1500 kr.

Finans Danmark giver to billetter til koncert med Rolling Stones i Parken 3. oktober 2017. Salgspris: Op til 3380 kr. for tribune-pladser.

DR Koncerthuset giver to billetter til festkoncerten Reformationen 500 år 31. oktober 2017. Salgspris: Op til 400 kr.

BC Hospitality Group giver to billetter til koncert med Depeche Mode i Royal Arena 9. januar 2018. Salgspris: Op til 1500 kr.

Ud over koncertbilletter har Troels Lund Poulsen også fået ti billetter til revyer, teaterforestillinger og prisuddelinger. Der har også været tre billetter til fodboldkampe heriblandt pokalfinalen med middag 25. maj betalt af Telia Parken.

121 kommentarer
Vis kommentarer