Annonce:
Annonce:

Rod i Danmarks klimastøtte til ulande får kritik

Penge tælles som både klimastøtte og ulandsbistand, viser rapport. Ulandsorganisationer kræver nye regler.

Annonce:
Følg Politik

Der er store problemer og fejl i registreringen af den økonomiske støtte, Danmark giver til at hjælpe ulande med at reducere CO2-udslip og tilpasse sig klimaforandringerne.

Det viser en rapport finansieret af ulandsorganisationerne Folkekirkens Nødhjælp, Care Danmark og Oxfam Ibis, oplyser de i en pressemeddelelse.

Organisationerne finder det stærkt kritisabelt, at Danmark blandt andet tæller støtten dobbelt, så den både regnes som klimastøtte og ulandsbistand.

Ifølge Folkekirkens Nødhjælps klimarådgiver, Mattias Söderberg, er konsekvensen, at der samlet set bliver færre penge til udvikling i ulandene, end der ellers ville være.

- Udviklingsbistand er en gammel aftale, hvor de rige lande har sagt, at de vil hjælpe ulandene. Når klimaforandringerne kommer, kommer der nye udfordringer. Det skal klimafinansieringen rette op på, forklarer han.

- Hvis de penge, man tidligere har sagt skal bruges til udvikling, bliver brugt til klima, bliver der færre penge til sundhed, uddannelse, demokratiudvikling og andre vigtige ting.

Ifølge rapporten er der ikke tale om bevidst snyd.

- Det er der bestemt ikke. Danmark gør, hvad de kan i henhold til reglerne. Problemet er reglerne. Den måde, reglerne kræver, at klimastøtte rapporteres på, giver ikke mening, siger Mattias Söderberg.

Men der er brug for, at reglerne laves om, mener ulandsorganisationerne, der kalder systemet uigennemskueligt og knudret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: