Rød blok fremsætter mistillidsvotum til miljøminister

Rød blok har formelt fremsat forslag om mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) efter kritik af beregninger i landbrugspakken

Pape på vej til mødet uvidende om og utilfreds med, at Eva Kjer også dukker op

Onsdag i næste uge bliver miljøministerens skæbne taget op i folketingssalen gennem et mistillidsvotum.

Den konservative formand Søren Pape Poulsen har placeret sig i centrum for et højspændt drama i det borgerlige Danmark. (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik Krise i det borgerlige Danmark: Det sker der i dag

Rød blok har formelt fremsat et forslag om mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) efter kritik af beregninger i landbrugspakken.

- Vi har i fællesskab rejst en hasteforespørgsel, som vi forventer kommer til afstemning næste onsdag, og hvis de konservative stemmer for, som de har tilkendegivet, så slutter Eva Kjær Hansens tid som minister på onsdag, siger Nicolai Wammen, Socialdemokraternes politiske ordfører, til Ekstra Bladet.

- Det er en helt usædvanlig situation, når en minister med et flertal mod sig fortsat er på posten, men det er statsministerens valg, fortsætter Wammen, som understreger, at alle partier til venstre for regeringen står bag forespørgslen.

Eva Kjer Hansen møder også som minister i morgen, selvom hun ikke længere har Folketingets tillid (Foto: Philip Davali) Dansk politik Forhandlinger afgør Eva Kjers fremtid

Dermed lægger en samlet opposition pres på forhandlingerne mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og K-formand Søren Pape Poulsen samt Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Folketinget kan konstatere, at miljø- og fødevareministeren har givet indtryk af, at miljøregnskabet er bedre, end det reelt er. Ministeren har ikke givet et retvisende billede af konsekvenserne af fødevare- og landbrugspakken.

Dansk politik Regeringskrise: Løkke går i parterapi med Pape

- På den baggrund udtrykker Folketinget mistillid til miljø- og fødevareministeren, lyder teksten.

Sagen ventes at blive afgjort onsdag i næste uge i folketingssalen.

Opdateres ...

Eva Kjer blev inviteret med til krisemøde af Lars Løkke

554 kommentarer
Vis kommentarer