Røde partier advarer mod Joachim B. som minister

Joachim B. Olsen (LA) skal helst ikke blive beskæftigelses- eller klimaminister, advarer Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og de radikale

Hvis Anders Samulesen (LA) får Liberal Alliance med i en ny regering, så advarer flere partier i rød blok mod at gøre den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen til minister. Foto: Philip Davali.
Hvis Anders Samulesen (LA) får Liberal Alliance med i en ny regering, så advarer flere partier i rød blok mod at gøre den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen til minister. Foto: Philip Davali.

Særligt én mand i blå blok kan få de rødes pis i kog, og nu advarer flere i oppositionen mod at give en ministerpost til den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen.

Statsministeren er ved at danne en ny regering med Liberal Alliance og de konservative, og det kan sætte helt nye ansigter på ministerposterne. SF's formand Pia Olsen Dyhr advarer ligefrem i BT mod Joachim B. Olsen som beskæftigelsesminister. 'Det ville være en hetz mod de arbejdsløse'.

- Jeg kender Joachim B. Olsens politik, og jeg er grundlæggende uenig i hans syn på arbejdsløse. Alle kan miste jobbet - og Danmarks styrke er, at vi hjælper hinanden på fode igen. 

- Jeg kommer aldrig til at forstå Liberal Alliance. De vil altid slå hårdt ned på de fattige og arbejdsløse i Danmark, skriver Pia Olsen Dyhr i en mail til Ekstra Bladet.

Erhvervsordfører Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance har gang på gang sendt stikpiller mod de røde i blandt andet sagen om den arbejdsløse Carina og senest med Uber.

Joachim B. Olsen. Polfoto: Jens Dresling Dansk politik Joachim B. blæser på Uber-dom: Fortsætter som passager

'Himmel eller helvede'
Den tidligere kuglestøder er derfor dukket op hos flere partier i rød blok, da BT bad oppositionen om at fordele mulige ministre i 'himmel og helvede' alt efter, hvad de selv synes. Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen putter også kuglestøderen i helvede.

- Joachim B. Olsen som beskæftigelsesminister kunne være et bud, og det kan da godt være, at Liberal Alliance ville placere ham der, siger socialdemokraten til BT.

De radikales finansordfører Martin Lidegaard nævner også specifikt Joachim B. Olsen, som et skrækscenarie.

- Alle ved, at Liberal Alliance er fløjtende, bedøvende ligeglad med miljøet. Så det ville være en mindre katastrofe at få dem ind. At få en som Ole Birk Olesen eller Joachim B. Olsen ind at kæmpe for klimaet ville være slemt, siger Martin Lidegaard til avisen.

I Enhedslisten er finansordfører Pelle Dragsted også ude med riven efter Joachim B. Olsen som beskæftigelsesminister. Det skyldes, at kuglestøderen ifølge venstrefløjspartiet mener, at manglende arbejdspladser er de arbejdsløses skyld.

- De, der har været mest ubehagelige i deres retorik her, er Joachim B. Olsen og Rasmus Jarlov. De har udtalt sig på måder, der har været urimelige over for arbejdsløse, siger Pelle Dragsted til BT.

Hvem skal ud så f.ex. Joachim B. Olsen kan få en ministerpost? Arkivfoto: Henning Hjorth. nationen Hvilke ministre fortjener et los i røven: Spark her

Preller af på kuglestøderen
De mange hårde ord preller dog af på den tidligere kuglestøder.

- Jeg er altid glad for at være venstrefløjens største stræk. Jeg bærer det som et æresmærke.

- Så det rør mig ikke. Ellers har jeg ingen kommentarer til spekulationerne, siger Joachim B. Olsen til Ekstra Bladet.

Joachim B. Olsen skal sige undskyld for sin Uber-reklame, mener Socialdemokratiet. Polfoto: Jonas Olufson, Anders Rye Skjold Jensen. Dansk politik Angreb efter Uber-dom: Joachim B. skylder en undskyldning

De rødes kæledægge
En politiker i blå blok er modsat langt mere populær i rød blok. Det drejer sig om de konservatives miljø- og klimaordfører Mette Abildgaard.

- Lars Løkkes regering har gjort alt hvad de kunne for at slække på Danmarks grønne ambitioner og miljøprofil. Jeg så gerne at Mette Abildgaard fik ansvaret for klimaområdet og/eller miljøområdet. Det kan give Danmark et tiltrængt grønt løft, skriver Pia Olsen Dyhr til Ekstra Bladet.

Mette Abildgaard får også røde roser fra de radikale, Enhedslisten og Alternativet.

Anders Samuelsens LA er blevet for topstyret, mener nu tidligere lokalformand. (Foto: POLFOTO) Dansk politik Eksplosivt opgør: Samuelsen, du ydmyger Joachim B. og Ole Birk!

862 kommentarer
Vis kommentarer