Annonce:
Annonce:

Røde partier: Løkke sender kold skulder til vores børn

Hvor var klimakrisen og den stigende ulighed i statsministerens tale, spørger venstrefløjen

Annonce:
Følg Politik

De tre partier på den røde venstrefløj vender - ikke overraskende - tommelfingeren nedad, efter de tirsdag har hørt statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale i Folketinget.

Han mangler fokus på to kæmpe udfordringer, lyder det samstemmende: Klimakrisen og stigende ulighed.

Statsministeren pointerede i sin tale, at hans mål er at kunne overlevere en bedre verden til sine børn og børnebørn. Men han giver dem nærmere en kold skulder, mener venstrefløjen.

- Klimakrisen efterlader en klode i dårligere stand til vores børn. I stedet vil regeringen øge Danmarks CO2-udslip. Den anden krise er den stigende ulighed, og den er han også med til at øge, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Også Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, havde håbet på mere grønne ambitioner fra regeringen:

Annonce:

- Jeg tror roligt, man kan sige, at Lars Løkke og jeg ikke drømmer om den samme fremtid, når han synes, at det peger fremad at sætte den grønne omstilling i stå, skære i SU’en for vores unge og efterlade en ufinansieret milliardregning for skatterabatter.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, sætter fingeren på nogle af de ting, statsministeren i hans optik burde have nævnt i sin knap tre kvarter lange åbningstale:

- Det gælder for eksempel den hastigt stigende ulighed, automatisering af omtrent 870.000 job samt de klimaforandringer, der allerede nu sender mennesker på flugt og skaber mere og mere ekstreme vejrfænomener verden over.

De tre røde partier affejer også Løkkes planer om et nyt boligskattestop for boligejere.

- Det er decideret uansvarligt, når vismændene i mere end 10 år har anbefalet, at vi indfaser en boligbeskatning, siger Uffe Elbæk, der bakkes op af Pernille Skipper.

- Med den model, Lars Løkke lægger op til, hjælper man først og fremmest dem, der tjener mange penge på boligspekulation eller har dyre huse på strandvejen, siger hun.

Regeringen vil onsdag fremlægge sit udspil til et nyt boligskattesystem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: