Røde partier: Støjberg må forklare om voldelig asylchef

S og EL vil trække Støjberg i folketingssalen for at svare på, hvordan sag om voldelig asylchef kunne opstå

Se den dramatiske video her. Video: Information

Integrationsminister Inger Støjberg (V) må forklare, hvordan det kan ske, at lederen på Næstved Asylcenter ifølge dagbladet Informations kilder udøvede fysisk og psykisk vold mod beboerne.

Det kræver Socialdemokratiet og Enhedslisten, som vil indkalde til et møde med ministeren for at få svar.

- Jeg vil straks tage denne sag op med Inger Støjberg. Ministeren må øjeblikkeligt reagere, siger Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten.

- Vi har besluttet os for at trække den ansvarlige minister ind i salen (folketingssalen, red.) og gå det igennem med en tættekam fra ende til anden, siger indfødsretsordfører hos Socialdemokratiet Mattias Tesfaye.

Samfund Lejrchef sendt hjem: Se dramatisk video fra asyl-lejr

Det er flere kilder, der til Information har berettet om lederen. Han er herefter blevet fritstillet og fratræder sin stilling 1. juni.

I alt 12 beboere fortæller, at lederen kom med trusler mod asylansøgere, hvis han var utilfreds med deres opførsel.

Yderligere foretog lederen og to af hans medarbejdere ifølge avisen i sidste uge en magtanvendelse på asylcentret. Episoden er blevet filmet, og på videoen kan man se en syrisk asylansøger blive lagt i benlås og få trykket sit ansigt ned mod jorden.

Lederen blev i 2014 dømt for vold mod to børn på et behandlingssted.

- Hvis bare halvdelen af den her artikel er sand, er det her en kæmpe skamplet på Danmark og dansk asylpolitik, siger Mattias Tesfaye.

- Det er uhyrligt, at et asylcenter i Danmark kan blive drevet på den her måde. Det her burde simpelthen ikke kunne ske, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Samfund Politisk støtte til voldsmistænkt asylcenter-chef: Fint med håndfast konsekvens

Inger Støjberg besøgte centeret sidste måned for at vise det frem for sin norske ministerkollega. I den forbindelse kaldte hun ifølge TV 2 Øst stedet for "en meget velfungerende lejr" med "rigtig godt styr på tingene".