Røde politikere stifter MC-klub: 'Sandberg er ikke velkommen'

'De Røde Engle' er Socialdemokratiets nystiftede motorcykelklub, og Brian Sandberg er ikke velkommen. Den tidligere Bandidos-rocker svarer igen

Her er De Røde Engle foran Christiansborg. Fra venstre Mette Frederiksens rådgiver Martin Rossen, medlemmer af Folketinget Christian Rabjerg Madsen og Jens Joel. Foto: De Røde Engle.
Her er De Røde Engle foran Christiansborg. Fra venstre Mette Frederiksens rådgiver Martin Rossen, medlemmer af Folketinget Christian Rabjerg Madsen og Jens Joel. Foto: De Røde Engle.

Der er hvisket i krogene på Borgen og i rockermiljøet, og nu er det en realitet. Socialdemokratiet har stiftet sin egen motorcykelklub, De Røde Engle, kan Ekstra Bladet i dag eksklusivt afsløre.

Klubben virker ikke ved vold, tager ikke stoffer og kører ikke Harley, 'så subsistens- og klubløse rockertyper som Brian Sandberg skal ikke gøre sig forhåbninger om et nyt eventyr i røde farver', skriver De Røde Engle til Ekstra Bladet.

De Røde Engle består ved stiftelsen af Mette Frederiksens rådgiver Martin Rossen, som har titel af 'president', og de to menige medlemmer af Folketinget Jens Joel og Christian Rabjerg Madsen.

Kliksko mod lædertøj
Ingen af de tre har tatoveringer op ad halsen, store sølvkæder eller statur af rocker-proportioner. Men det får ikke de røde bikere til at tøve med at starte en tohjulet fløjkrig med statsministeren.

- Lars Løkkes lycra, cykelshorts og kiksede kliksko er intet match for De Røde Engle, og tilsat højoktan og lædertøj kommer vi alene til at se konkurrenterne i sidespejlene, når vi drøner forbi, udtaler stifterne til Ekstra Bladet.

Den nye motorcykelklub er angiveligt i gang med at lave rygmærker, og der er åbent for nye medlemmer. Der er dog visse regler. Man må ikke være Brian Sandberg, man skal have partibogen i orden - det vil sige socialdemokrat - og så skal man have sin egen motorcykel.

- Du kan ikke slippe afsted med at låne din søsters. Vi ses derude, skriver de røde 'rockere' Martin Rossen, Jens Joel og Christian Rabjerg Madsen.

Sandberg svarer igen
Den tidligere Bandidos og Hells Angels rocker, Brian Sandberg, trækker på skulderen af den røde provokation og sender en bredside tilbage med et skævt smil.

- Jeg er for længst ude af det miljø, så selvfølgelig er jeg ikke interesseret i at omgås de værste kriminelle af dem alle - Banditter i habitter, siger Brian Sandberg til Ekstra Bladet.

De Røde Engle hævder, at gruppen ikke tager stoffer, men det sætter Brian Sandberg spørgsmålstegn ved.

- Den der med at de ikke tager stoffer – den må de altså længere ud på landet med. Den tror jeg ikke på, fortæller han og tilføjer:

- Er Henrik Sass Larsen prøvemedlem eller allerede fuldgyldig?

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henrik Sass Larsen om De Røde Engle.

1 af 3 Socialdemokraterne viser de tohjulede muskler frem. Foto: De Røde Engle.
2 af 3 Brian Sandberg i Bandidos rockerborg i Hvidovre, da han stadig var medlem. Foto: Tariq Mikkel Khan.
3 af 3 Her er De Røde Engle foran Christiansborg. Fra venstre Mette Frederiksens rådgiver Martin Rossen, medlemmer af Folketinget Christian Rabjerg Madsen og Jens Joel. Foto: De Røde Engle.