Røde profiler om ligestilling uden mænd: Det er i orden

SF's Annette Vilhelmsen synes det er fint, at forbyde mænd adgang til ligestillingspanel, og Socialdemokraternes Trine Bramsen kan heller ikke få sig selv til at kritisere det

Annette Vilhelmsen (tv) kan ikke se et problem i, at udelukke mænd fra et ligestillingsarrangement. Her står hun sammen med ligestillingsminister Manu Sareen. Foto: Polfoto.
Annette Vilhelmsen (tv) kan ikke se et problem i, at udelukke mænd fra et ligestillingsarrangement. Her står hun sammen med ligestillingsminister Manu Sareen. Foto: Polfoto.

Både SF's tidligere formand (m/k) Annette Vilhelmsen og Socialdemokraternes Trine Bramsen mener tilsyneladende, at det er helt fint at forbyde mænd adgang til en debat om ligestilling.

De har i hvert fald særdeles svært ved at finde ud af, hvilket ben de skal stå på, da Ekstra Bladet forelægger dem sagen fra deres valgkreds på Fyn, hvor Liberal Alliances folketingskandidat Anders Kirkeby ikke må deltage i panelet ved vælgermødet om ligestilling og markeringen af 100-året for kvinders valgret.

Denne politiker må ikke sidde i panelet, når der skal diskuteres ligestilling i Frit Forum. Han er nemlig en mand. Foto: Privat. Dansk politik Sidste nyt: Ligestilling forbudt for mænd

Og de vil i hvert fald ikke kritisere beslutningen. Til sidst finder Annette Vilhelmsen også ud af, at hun synes, beslutningen er helt fin.

Forkvinde i Frit Forum giver skylden til næstformanden. Foto: Privat. Dansk politik Ligestillingskvinde: Det er mandens skyld

Det er den socialdemokratiske debatklub Frit Forum, der står for vælgermødet 9. juni på SDU i Odense og har forbudt den mandlige politiker i panelet. Både Annette Vilhelmsen og Trine Bramsen er kvinder og inviteret til arrangementet.

Bramsen: Skal markeres
- Det er en begivenhed, der skal markeres. Og så er det dem, der arrangerer, der vælger, hvem der skal inviteres. Punktum. Jeg går lige og deler roser ud, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem Trine Bramsen, da vi har talt lidt med hende på telefon. Hun er ude på gaden for at møde vælgere.

- Men der er mange politikere, der har sagt nej til et arrangement, fordi de mener, at der er en forkert signalværdi i det…

- Jeg har ikke engang set, hvem der er inviteret.

- Men det er som sagt ikke for mænd.

Spørg arrangørerne
- Det er arrangørerne, der bestemmer, hvem der bliver inviteret.

- Så du har ikke nogen holdning til det?

- Det er arrangørerne, der må vælge, hvem de vil invitere til markeringen af 100-året for kvinders valgret. Jeg kan ikke vælge, hvem jeg skal debattere imod.

- Nej, men du kan godt have en holdning til om det er i orden.

- Jeg løber nu, hej.

Vilhelmsen: Paneldebat for kvinder
Meget nemmere er det ikke at få et svar ud af SF's folketingsmedlem Annette Vilhelmsen. Hun hælder dog til, at det er fint med en paneldebat kun for kvinder.

- Det har jeg ikke de store kommentarer til, siger Annette Vilhelmsen først til Ekstra Bladet.

- Jeg har svært ved at godtage, at der skulle være noget, der er det forkerte køn. Det har jeg det svært ved.

- Så har han måske bare ikke det rigtige køn…?

- Det var en paneldebat for kvinder, tror jeg.

- Synes du, at kvinder er bedre til at diskutere ligestilling end mænd er?

- Næ. Det synes jeg ikke. Ligestillingsdagsordenen er aktuel for mænd, kvinder og regnbuefamilier. Ligestillingsdebatten er relevant for alle.

- Hvad ville du egentlig sige til, hvis du ikke måtte deltage i en debat, fordi du er kvinde?

- Det kommer simpelthen an på, hvad oplægget til debatten er.

- Så det kunne være et ok argument?

- Jamen ved du hvad, det er hypotetisk, for jeg har ikke stået i situationen. Det er 100-året for kvinders valgret, og derfor er det en debat for kvindelige folketingskandidater på Fyn. Det synes jeg sådan set er ok.

Venstre: Identitetsforvirrede
Hos Venstre har folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt ikke de store problemer med at fortælle, hvad han synes om at udelukker mænd fra ligestillingsdebatter.

- Ligestillingsarrangementer, hvor et køn forbydes adgang er grundlæggende selvmodsigende og identitetsforvirrede, skriver han i en sms til Ekstra Bladet.

Jakob Engel-Schmidt er ikke i tvivl om, at det er helt galt at forbyde mænd til arrangementet. (Foto: Magnus Holm)
Jakob Engel-Schmidt er ikke i tvivl om, at det er helt galt at forbyde mænd til arrangementet. (Foto: Magnus Holm)

1 af 2 Socialdemokraternes Trine Bramsen - her i godt mandligt selskab - mener, at Ekstra Bladet skal tale med arrangørerne, når vi spørger til hendes holdning. Foto: Polfoto.
2 af 2 Annette Vilhelmsen (tv) kan ikke se et problem i, at udelukke mænd fra et ligestillingsarrangement. Her står hun sammen med ligestillingsminister Manu Sareen. Foto: Polfoto.
61 kommentarer
Vis kommentarer