Rødglødende oprør mod Sass: Han skal trække sig

Høvl til Henrik: Socialdemokratiets bagland raser over Sass Larsen, som ’skader partiet’ med den seneste kommentar om at afskaffe medlemsdemokratiet. Træk dig, lyder opfordringen.

Flere medlemmer i Socialdemokratiets bagland har fået nok af den magtfulde og kontroversielle gruppeformand for partiet på Christiansborg, Henrik Sass Larsen.

Han skader partiet og må trække sig fra posten som formand for folketingsgruppen, lyder det, efter at Sass Larsen har givet sit syn på magt i partiet i et universitetsspeciale.

- Jeg mener ikke, at Sass kan være vores gruppeformand, så jeg mener, at han bør gå af. Jeg har mange gange været uenig med Sass Larsen, men det her er noget af det værste, siger Malene Busk, kandidat til regionsrådet i Nordjylland for Socialdemokratiet.

- Han har slet ikke forstået, hvad vores parti handler om, siger hun.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Malene_MG_3787 (2).jpg 

Den tidligere rådmand og LO-formand i Aarhus Torben Brandi Nielsen har været medlem af Socialdemokratiet i tæt på 50 år. Han er helt enig i opfordringen til Sass.

- Han burde ikke kunne være gruppeformand på Christiansborg, og han fortjener at få en ordentlig gang høvl for det her, så han kan blive sat på plads, siger Torben Brandi Nielsen.

Sass om danske partier: Illusorisk demokrati

’Han vil have nikkedukker’
Socialdemokrater er kommet op i det røde felt, efter Sass Larsen har sagt, at medlemsdemokrati er en illusion.

Det sagde Sass

Et moderne parti burde afskaffe alle lokale foreninger og lave en kampagneorganisation, forklarede Sass, hvilket får partisoldater til at korse sig.

- Dialogen mangler i samfundet, og så sidder Sass og siger, at de ikke skal snakke med nogen. Han skal nok finde ud af, hvad der skal ske, siger Torben Brandi Nielsen.

- Det er rigtig farligt for demokratiet generelt, men også for Socialdemokratiet, Han vil bare have nikkedukker, men det er jo Socialdemokratiets kerne, at vi tager diskussionerne, fortæller den tidligere rådmand i Aarhus.

Torben-Brandi51.jpg

På Christiansborg har de Socialdemokrater, som Ekstra Bladet har været i kontakt med, ikke ønsket at udtale sig om Henrik Sass Larsens syn på parti-demokrati.

Det vil det tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og nuværende kandidat på Lolland, Kasper Roug, gerne.

- Hvis man har den holdning, så er det vigtigt, at man kigger dybt ind i sit demokratiske hjerte, siger han.

Sass: - Intet kunne være længere fra sandheden!

Skader partiet
Henrik Sass Larsen omtales som partiets magtfulde ’kongemager’, fordi han var med til at gøre Helle Thorning og Mette Frederiksen til formænd.

Lige nu støber han dog kun kugler, der kan bruges mod Socialdemokratiet ifølge Kasper Roug, og Sass ’skader partiet mere, end han gavner’ med hans topstyring.

- Man opponerer mod den slags holdninger i hele Europa, hvor man stemmer på protestpartierne, så det er gift for Socialdemokratiet, hvis man mener det, siger Kasper Roug, der ikke ville stemme på Sass som gruppeformand, hvis han sad i Folketinget i dag.

KASPER_ROUG_1288_WEB 124 mb.jpg

Komiske Sass frikender CoryDong

Hovski snovski
I Struer er lokalformand for Socialdemokratiet Christen Birkebæk også utilfreds, fordi han føler sig talt ned til..

- Jeg føler mig truffet, fordi jeg føler mig trådt på. Han burde tænke på, hvor mange der i hans bagland, der ligger vandret for, at sådan en som ham kan sidde i Folketinget. Jeg syntes det lyder lidt for hovski snovski, siger han.

Kritikken hagler ned: Sass skaber ny asyl-ballade

Der har igennem længere tid været lukket ned for intern kritik hos Socialdemokratiet i pressen, men nu tager medlemmerne proppen af.

- Egentlig skal vi tage sådan noget her internt, men det her er dråben for mig. Han skal ikke ødelægge vores parti, siger Malene Busk i Nordjylland og får opbakning fra Torben Brandi Nielsen i Aarhus.

- Jeg synes, det er alle tiders, at du ringer, så vi kan komme af med luften og få sendt et signal.

Engell: Derfor skaber Sass ny asyl-ballade

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær