Annonce:
Annonce:

Rødglødende Pia: Socialdemokraterne misbruger mig i beskidt kampagne

Folketingets formand Pia Kjærsgaard retter en opsigtsvækkende kritik mod Socialdemokraterne for Facebook-opdatering

Pia Kjærsgaard vil ikke finde sig i at blive brugt i Socialdemokraternes kampagne på Facebook. (Foto: Jens Dresling)
Pia Kjærsgaard vil ikke finde sig i at blive brugt i Socialdemokraternes kampagne på Facebook. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

En Facebook-opdatering fra Socialdemokraterne om Kristian Thulesen Dahls ældre-smæk har fået Pia Kjærsgaard til at se rødt.

Folketingets formand kaster sig ud i en opsigtsvækkende kritik af det store oppositionsparti, som på Facebook sår tvivl om, hvorvidt nedsættelsen af boligydelsen til landets pensionister havde fundet sted med Kjærsgaard - og ikke Kristian Thulesen Dahl - som formand.

Det sker, efter Ekstra Bladet tidligere på dagen kunne fortælle, at Pia Kjærsgaard som folketingsformand nu med sin godkendelse af en hasteforespørgsel næste uge kræver en forklaring fra Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti. DF protesterede ellers mod, at debatten skulle finde sted.

Ældre-smæk: Pia K kræver forklaring fra Tulle

Annonce:

- Nu må det stoppe. Det er for beskidt og langt over kanten for, hvad jeg vil stå model til, og hvad et parti normalt tillader sig, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

- Men de roser dig jo faktisk i den opdatering?

- Ja ja, det er godt med dem. De må lære at klare sig uden Pia Kjærsgaard, hvis de overhovedet kan. De må klare sig selv uden min hjælp. Det er bare det, jeg gør opmærksom på, for det her er klart misbrug. Socialdemokraterne skal lade være med deres forløjede ros. Det har jeg ikke lys til at blive en del af, siger Pia Kjærsgaard.

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER BILLEDET

Det er denne opdatering, der har fet sindet i kog hos Pia Kjrsgaard. (Facebook)

Røde partier kræver hastedebat om betændt boligydelse

 

- Mener du da ikke, at man kan bruge tidligere partiformænd i en Facebook-kampagne eller -opdatering? Eller hvordan skal vi forstå det?

Annonce:

- Det er jo også, fordi jeg er Folketingets formand. Jeg er jo afskåret fra at deltage i den debat. Men jeg synes egentlig, at det grundlæggende er misbrug af mig som tidligere formand for DF. Det korte budskab er, at jeg ikke ønsker at blive misbrugt af Socialdemokraterne. De må lære at klare sig selv. Det ville være bedst, hvis hvert parti kunne gøre det, siger Pia Kjærsgaard, der mener, at Socialdemokraterne 'skal stille sig tilfredse med, at der kommer en hasteforespørgsel igennem.'

- Det har jeg sørget for, selvom den måske nok var lidt på kanten; i og med at der er hastesamråd med finansministeren om tirsdagen, hvor den her sag med garanti også vil blive diskuteret.

Helt afslappet

Hos Socialdemokraterne tager velfærdsordfører og tidligere minister Magnus Heunicke udmeldingen fra Pia Kjærsgaard med ro.

- Det er vi helt afslappede omkring. Det virker, som om sindene er i kog hos Dansk Folkeparti. Måske skulle Pia Kjærsgaard snarere rette sin vrede ind i partiet. Hun var jo faktisk som formand for partiet en garant for, at der altid blev taget højde for de ældre i samfundet ved eksempelvis finanslovsforhandlinger, siger Magnus Heunicke i et svar til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: