Rødovre-direktør i tvivl: Tjekker Mercedes-borgmester

Borgmester Erik Nielsens private p-plads lige over for rødstensvillaen, hvor han bor, er på kommunalt område. Derfor er alt fryd og gammen, mener kommunaldirektøren i Rødovre, der dog alligevel søger ministeriets blå stempel

Kør videre, Erik.

Men først skal vi lige være sikre på juraen.

Rødovres kommunaldirektør, Anders Agger, forsøger i et mailsvar at kaste is på sagen om borgmester Erik Nielsens skatteyderbetalte Mercedes 350 GLC Hybrid, der blandt andet fragter ham de 850 meter mellem hjemmet og rådhuset.

Den øverste embedsmand fastholder, at socialdemokratens kørsel ikke er mellem hjemmet og rådhuset, fordi ladestanderen og den private p-plads med nummerpladeskilt er placeret på kommunalt område på en p-plads tilhørende det kommunale plejehjem Engskrænten.

På den anden side af villavejen holder en Mercedes 350 GLC Hybrid og venter. Foto: Anthon Unger
På den anden side af villavejen holder en Mercedes 350 GLC Hybrid og venter. Foto: Anthon Unger
 

At p-pladsen ligger lige over for borgmesterens hjem i en afstand af 50 meter, tillægges ingen betydning i hans mail.

'Der er ikke tale om kørsel mellem hjem og arbejde. Repræsentationsbilen parkeres på det kommunale areal ved Plejecenter Engskrænten, hvor der er opsat en ladestander,' skriver Vestegns-kommunens øverste embedsmand og tilføjer:

'Rødovre Kommune (kan, red.) stå inde for ordningen juridisk.'

Kommunaldirektøren er dog ikke mere sikker i sin sag, end han agter at spørge Social- og Indenrigsministeriet, hvorvidt kommunens finte holder vand.

'Ekstra Bladet rejser på baggrund af en generel udtalelse fra Social- og Indenrigsministeriet tvivl om den konkrete anvendelse af en tjenestebil til borgmesteren i Rødovre Kommune. Det er Rødovre Kommunes opfattelse, at de gældende regler om mulighed for at stille tjenestebil til rådighed for borgmesteren er overholdt. Rødovre Kommune accepterer ikke, at der kan rejses tvivl om ordningen og vil derfor rette henvendelse til ministeriet med henblik på en vurdering af den konkrete praksis,' skriver Anders Agger.

Dokumentation

1 af 3  Borgmesteren på den korte gåtur fra hjemmet til sin Mercedes. Her har han netop forladt sin villa og går over den stille villavej til parkeringspladsen. Foto: Anthon Unger
2 af 3  Der går en sti lige til p-pladsen. Foto: Anthon Unger
3 af 3  Erik Nielsen lægger sine ting på bagsædet inden afgang. Foto: Anthon Unger

Over for Ekstra Bladet har borgmester Erik Nielsen fortalt, at han bestemt ikke er den eneste, som bruger bilen.

Kommunen kan dog ikke dokumentere denne påstand, da der ifølge kommunaldirektøren ikke føres kørebog over bilens kørselshistorik, siger kommunaldirektøren.

Borgmesterens har også forklaret, at han ikke er den eneste, som har nøgle til bilen. Ifølge kommunen er dette sandt.

'Teknisk Forvaltning og Betjentstuen på rådhuset har en nøgle,' skriver Anders Agger.

Føler sig antastet
Borgmester Erik Nielsen afviser at stille op til interview med Ekstra Bladet om sagen.

'På baggrund af jeres fremfærd i går (tirsdag, red.) morges, hvor I antastede borgmesteren på gaden uden forudgående aftale eller information, ønsker han ikke at tale med jer,' skriver kommunens pressemedarbejder i en mail.

Tirsdag morgen kørte Erik Nielsen fra sit hjem til rådhuset, mens Ekstra Bladet så til. Dette forklarer Erik Nielsen på Facebook således:

' I dag (tirsdag, red.) tog jeg repræsentationsbilen, fordi jeg blandt andet skulle til et møde i Dansk Camping Union,' skriver han blandt andet.

Se Erik Nielsens opslag nederst.

Erik Nielsen ved sin skatteyderbetalte Mercedes med egen ladestander lige over for plejehjemmet. Foto: Anthon Unger Dansk politik Mercedes-borgmester forklarer: Campister ventede

Rod i Rødovre

Ekstra Bladet har i en række artikler sat fokus på brugen af skatteborgernes penge i Rødovre. Læs mere herunder.

Først afslørede vi kommunens kulturudvalg i at besøge den Blå Lagune i Island for skatteyderkroner. Det var i den anledning, at udvalgsformand Lene Due (S) nægtede at hun drak fadøl, selvom billededokumentationen viste noget andet. Udtalelsen har sikret Rødovre en ærefuld kandidat til årets nytårstorsk.

Lene Due, formand for Rødovre Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, er det tredie bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Øl-benægteren

Sådan så det ud, da Rødovre Kommunes kulturudvalg hyggede sig i Den Blå Lagune. Med højthævet drink ses udvalgsformand Lene Due. Privatfoto Dansk politik Pengegriseri i fattigkommune: Højt skum i Den Blå Lagune

Dansk politik Udvalgsformand: Jeg har IKKE fadøl i hånden

Senere afslørede vi, at kommunen har brugt en lille million kroner på at flytte en sten, som de færreste i byen nogensinde har lagt mærke til.

Her står den så: Stenen, som skal flyttes for skattekroner, mens der spares på ældrevelfærd i Rødovre. Foto: Jonas Olufson Dansk politik Sparer på ældre-tøjvask: Fråsepolitikere bruger 800.000 på sten

New Articles Rødovre-borgere: Fattig-kommune skal ikke flytte sten

Den ishockey-glade borgmester Nielsen har også valgt at bruge en million kroner fra den skrantende kommunekasse på en ny storskærm, selvom mange andre hold klarer sig fint uden.

Her i Rødovre Skøjte Arena vil man have nye storskærme, som skal samles til en kube og også fungere som måltavler i stedet for de mere retro-prægede af slagsen, der ses i baggrunden. Arkivfoto: Peter Klint Dansk politik Kommune fik fattighjælp: Vil fyre million af på ishockey-storskærm

154 kommentarer
Vis kommentarer