Rønn: Jeg bliver stødt, når Løkke taler om godhed

Lars Løkkes bud på 'ordentlighed' falder partifællen Birthe Rønn for brystet. – Det er næsten ikke til at klare, siger hun om Løkkes nytårstale

Birthe Rønn Hornbech var lagt fra imponeret, da Lard Løkke fredag aften holdt sin nytårstale. Få Ekstra Bladets dom her

– Godhed kræver mod.

– Vi skal holde hjertet varmt og hovedet koldt.

Det var en statsminister, som forsøgte at vise sit bløde menneskelige ansigt, der i går holdt sin nytårstale.

Men ordene klinger helt enormt hult, mener Lars Løkkes partifælle og tidligere minister Birthe Rønn Hornbech.

– Jeg bliver stødt, når man fremhæver godhed, fastslår hun.

Mistænkeliggørende
– Han siger om regeringen, at de skal holde hjertet varmt. Det lyder meget smukt. Samtidig bruger de i regeringen - specielt Inger Støjberg - en hadsk og mistænkeliggørende retorik over for asylansøgere. Jeg kan slet ikke tilgive det med konfiskation af smykker.

– Det er en fuldstændig historieløs regering, vi har, lyder det fra Birthe Rønn, som sammenligner konfiskationen af smykker med nazisternes behandling af jøderne i koncentrationslejrene.

Lars Løkke holder sin nytårstale 2016 på Marienborg (Foto: POLFOTO) Dansk politik - 1. jan. 2016 - kl. 19:45 Læs hele Løkkes nytårstale

Det kan godt se ud som, at regeringen pønser på grænsekontrol, vurderer Hans Engell. Dansk politik - 1. jan. 2016 - kl. 19:30 Engell om Løkkes tale: Det lugter af grænsekontrol

Hadsk tale
– Hvis man spørger Inger Støjberg, skal man tage vielsesringe? Så siger hun ’det kommer an på’. Det er jo det stikmodsatte af de kønne ord om at holde hjertet varmt og godhed, som han taler om.

Birthe Rønn Hornbech er frustreret over, at Lars Løkkes tale ikke indeholdt nogle konkrete forslag til, hvordan man kan afbøder asylkrisen.

– Han siger, vi ikke skal have brandattentater i Danmark. Men hvad vil han gøre? Der er intet konkret. Der er nogle pæne ord, som regeringen selv modsiger i det daglige.

– Det lyder så forfærdeligt i mine øre, hvad der bliver sagt, når jeg tænker på, hvad de gør, slår hun fast.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder sin nytårstale fra Marienborg. Polfoto: Martin Lehmann. Dansk politik - 1. jan. 2016 - kl. 19:30 Løkkes nytårstale: Flygtninge kan koste skattelettelser

Det er ikke alt Samuelsen og Løkke er enige om (Foto: POLFOTO) Dansk politik - 1. jan. 2016 - kl. 19:41 Anders Samuelsen: Løkke udskriver forkert medicin til Danmark

Ikke til at klare
Det er ifølge Birthe Rønn en bevidst strategi fra Løkke, at han leverer de kønne ord, mens Inger Støjberg har frit slag til at tale grimt om udlændinge.

– Så skal hans integrationsminister modarbejde det med hadsk tale.

– Så det er en totunget statsminister?

– Han er ikke tvetunget i sin tale. Det passer bare ikke med hans virkelighed, hvor han giver sin integrationsminister ordre til at sige det stikmodsatte af, hvad han siger i nytårstalen. Det er næsten ikke til at klare.

– Det plejer vi her på avisen at kalde hykleri?

– Man kan roligt sige. det er den dobbelte standard. Jeg kommer til at tænke på min tid i politiet. Der var noget, vi kaldte præster. Det var vejskiltene. Vejskilte viser vejen, men de går den ikke selv.

484 kommentarer
Vis kommentarer