Rørt Løkke: Vi har ikke haft et godt valg

Lars Løkke Rasmussen tog langt fra sejren for givet efter en smal valgsejr for blå blok

Valgets helt store sejrherre blev Dansk Folkeparti, mens Venstre gik betydeligt tilbage. Det var derfor en særdeles ydmyg Lars Løkke Rasmussen, der henvendte sig til sine partifæller efter valgresultatet stod klart.

Lars Løkke Rasmussen såede da også tvivl om, hvorvidt han vil kunne danne en regering de kommende dage.

- Nu må de kommende dage vise, om det er muligt at skabe flertal for en politisk platform, som Venstre kan stå i spidsen for, lød det fra Venstres formand.

Lars Løkke Rasmussen viste sig først natten til fredag klokken kvart over, da han sammen med sin hustru trådte ud af deres bolig for at sætte kursen mod partimedlemmerne.

De ventende journalister forsøgte at stille spørgsmål til Venstre-formanden, men ligesom Helle Thorning-Schmidt ønskede han ikke at svare på spørgsmål før efter talen foran partimedlemmerne, som han tog hul på knap ti minutter efter han var trådt ud af boligen.

- For fire år siden afleverede vi nøglerne til statsministeriet tilbage. Dengang havde vi et godt valg og gik frem, men vi kunne ikke få flertal, så vi måtte aflevere nøglerne tilbage. Jeg sagde dengang: De er kun til låns, sagde han inden jublen i salen brød ud.

- Og sådan er det jo, som man siger. For det er selve demokratiets og folkestyrets ånd, at man kun har nøglerne til låns.

[No available link text]Her taler Løkke om det skuffende valg

Ikke noget godt valg
Det endelige resultat viste en meget smal sejr til blå blok på ét mandat mere end blå blok, idet rød blok sammen med de nordatlantiske mandater fik i alt 89 mandater, mens den blå blok fik 90 mandater.

- I dag er situationen anderledes. Venstre er gået tilbage. Og vi har ikke haft et særlig godt valg. Men der er et flertal af danskerne, der synes, at Danmark skal have en ny regering.

- Vi ønsker ikke nøglerne for nøglernes skyld. Vi ønsker nøglerne for at skabe et grundlag for et bedre Danmark.

Under talen valgte Lars Løkke Rasmussen at sætte fokus på forklaringen på Venstres dårlige valg.

- Vi har ikke haft det valg, som vi drømte om. Og det er der mange grunde til. Og det bærer jeg en stor del af ansvaret for. For der har været tumult omkring min person, og vi har været i modvind.

- Der er sagt mange ting om mig, og der er sagt mange ting om Venstre. Og nu er vores fælles opgave at gøre alt det, der er sagt, til skamme.

FV15 Lars Lkke Rasmussen ankommer  - DALHOFF CASPER.jpg 

Tak til højre og venstre
Under talen valgte Lars Løkke Rasmussen også at sende en tak til sine tro følgesvende Kristian Jensen og Inger Støjberg, foruden de andre blå partiledere Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Pape (K) og Anders Samuelsen (LA).

- Vi har sammen gjort, at Danmark nu har en regering.

Samtidig sendte han også en venlig tanke til Danmarks nu afgående statsminister, Helle Thorning Schmidt.

- Man må give statsministeren, at vi har lavet rigtig meget hen over midten de seneste år. Det har hun ære af, og det har vi ære af, siger Lars Løkke Rasmussen, der samtidig hæftede sig ved, at Helle Thorning har valgt at samarbejde med ham frem for Enhedslisten.

[No available link text]

Han hæftede sig samtidig ved, at der er mulighed for at samarbejdet kan fortsætte:

- Der skal samarbejdes. Og jeg er glad for, at statsministeren på vegne af Socialdemokratiet har meldt sig ind i et fortsat samarbejde.

Lars Løkke Rasmussen blev midt i talen hyldet med blandt andet sang fra Venstres ungdom, inden han igen fortsatte:

- Der er ingen grund til at skjule, at det har været et par hårde år for Venstre. Men vi samlede os, da det gjaldt, og det skal I alle sammen have tak for.

Elsker min familie
Herefter sendte han en særlig tak til sin familie.

- Det har særligt været hårdt for mig. Så der skal især lyde en tak til Danmarks sejeste familie, sagde han mens han kæmpede med at holde tårerne tilbage.

- Jeg vil bare sige, at jeg elsker jer, lød det fra Løkke med helt røde øjne direkte henvendt til hans kone og børn.

- Hvis ikke det havde været for jer, så havde jeg ikke stået op i dag, og så havde jeg ikke stået her i dag. God fest, afsluttede Løkke talen.

[No available link text]

85 kommentarer
Vis kommentarer