Rohde efter terrorangreb: - Jeg har simpelthen måttet søge krisepsykolog

Det har taget hårdt på Jens Rohde (RV) at være til stede under terrorangrebet i Strasbourg. Han har slettet alt, der har med angrebet at gøre, på Facebook. - Det stikker af, og det stikker også af for mig, siger politikeren

Jens Rohde (RV) har valgt at slette alt, hvad der har med terrorangrebet i Strasbourg at gøre på sin Facebook-side. Debatten har været voldsom på politikerens Facebook-væg de seneste dage, efter han har lagt terror-relaterede artikler op.

Den radikale politiker var selv til stede under terrorangrebet, der fandt sted tirsdag aften, og oplevelsen har sat sig tungt i ham.

- Jeg har slettet alt, hvad der overhovedet har med det attentat at gøre. Det fører ikke noget godt med sig. Det er jo en, stor hellig netkrig. Alle råber bare ad hinanden. Det stikker af, og det stikker også af for mig.

- Det er også af hensyn til min egen mentale tilstand. Jeg har sammen med min familie behov for at bearbejde det her. Efter vi er kommet hjem, er reaktionerne kommet. De er der ikke, når man står i det. Der er man bare en del af et virvar. Man føler ingenting. Man agerer jo bare, fortæller Jens Rohde til Ekstra Bladet.

Han er blevet overvældet af, at oplevelsen i Strasbourg har taget så hårdt på ham, og det har politikeren nu taget konsekvensen af.

- Oplevelsen har simpelthen været langt hårdere for mig end jeg havde troet i første omgang. Og med mine børn. Derfor havde jeg behov for at rense ud. Jeg har nok at gøre med at bearbejde billederne. Jeg har simpelthen måttet søge krisepsykolog. Det må jeg bare erkende, fortæller han.

Jens Rohdes Facebook-væg i brand: - Hvordan kan du skrive sådan noget vrøvl?

Gider det ikke
Det er især kommentarer på Facebook, hvor brugere skriver, at det er ærgerligt, at det ikke var Jens Rohde og hans familie terrorangrebet gik udover, som politikeren ikke gider at se på længere.

- Jeg skal i forvejen deale med det her, og så gider jeg samtidig ikke læse, at det skulle havde været mig og min familie, der skulle havde været blevet skudt. Det dæmper ikke min vrede. Derfor kan jeg heldigvis sortere det fra. Jeg var der. Jeg ved, hvad der skete, og det er alt rigeligt for mig.

- Hvis nogen skulle blive vrede og hadefulde, så er det jo os, der stod midt i det. Men jeg kan så forstå på mange af mine følgere, at det var mig, der skulle være blevet ramt. Det er jo ligeså radikaliseret at skrive sådan noget som det, den mand har foretaget sig, siger Jens Rohde.

'Jeg brændte af'
Det er særligt et af Jens Rohdes opslag fra torsdag, der har fået brugerne helt op i det røde felt.

'Så blev attentatmanden fra Strasbourg heldigvis sat ud af spillet. Desværre med døden til følge. Han skulle have stået offentligt til ansvar for sine handlinger, og dem har der været mange af igennem årene. At han overhovedet var på fri fod, er en skandale. Og det har ikke noget med islam at gøre', stod der i det nu slettede opslag.

 

Blandt andet erhvervsminister Rasmus Jarlov kommenterede med forundring på opslaget og spurgte Jens Rohde, hvad det var for noget vrøvl at skrive. Efterfølgende fik han vreden at føle fra den radikale politiker. Det medgiver Rohde selv.

 

- Reaktion har bare været meget kraftig hos mig. Så det begynder også at stikke af for mig selv, når jeg begynder at diskutere med folk på Facebook, og jeg bliver selv en del af en hellig krig, hvor jeg bliver mega-vred.

- Du kunne jo selv se, at jeg brændte af over for Rasmus Jarlov. På den måde er jeg jo ikke bedre end de andre. Derfor skulle det bare have en ende, lyder det fra Jens Rohde.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde