Rohde efter tyvejagt: Jeg vil byde ham på kaffe

En indbrudstyv blev civilt anholdt af den omstridte politiker Jens Rohde, som nu vil invitere den kriminelle på kaffe

Jens Rohde. Polfoto: Stine Bidstrup.
Jens Rohde. Polfoto: Stine Bidstrup.

Som i reklamen med uventede gæster er Jens Rohde klar til at byde en indbrudstyv på kaffe.

Medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde vil nemlig gerne invitere den unge mand, som han i nat nedlagde og lavede en civil anholdelse af i Viborg, på en dampende kop.

- Jeg har egentlig mest lyst til at invitere ham hjem til en kop kaffe, så jeg og mine børn kunne snakke med ham. På den måde kunne han blive afmystificeret for dem, siger Jens Rohde til Ekstra Bladet. 

Jens Rohde havde en dramatisk nat i Viborg, hvor han overmandede en indbrudstyv. Polfoto: Anders Brohus. Dansk politik Omstridt politiker i underbukser overmandede indbrudstyv

Datten stiller spørgsmål
Jens Rohde har en datter på syv år, som vågnede ved virakken, og hun stiller nu en række spørgsmål, så politikeren må arbejde på at genindføre trygheden i hjemmet.

- Jeg kunne også godt tænke mig at konfrontere ham, så han tænker over, hvad han gør ved børn i sådan en situation, fortæller Rohde.

Jens Rohde nedlagde i nat lidt over klokken tre en indbrudstyv efter en jagt på 100 meter med bare tæer og kun iført underbukser.

Jens Rohde blev under sine 22 år i Venstre kendt som partiets løsgående missil, og han skød gerne med skarpt i sine politiske kommentarer. (Polfoto) Dansk politik Seks frække fra den nye radikale Rohde

Knæ i ryggen
Tyven blev pacificeret på jorden med et knæ i ryggen, og der var lidt tid til at tale sammen, før politiet ankom med to patruljer.

- Jeg spørger ham, om han ikke tænker på, at der kan være børn i sådan et hjem. Jeg spørger ham, om han ikke har et arbejde, og hvorfor han gør sådan noget, fortæller Rohde.

Jens Rohde vil ikke kaldes en hverdagshelt, fordi han selv mener, at det var dumt gjort.

- Jeg handler irrationelt. Jeg vidste jo ikke, hvem jeg mødte. Det er ikke godt gået. Det skete bare, fortæller han.

Rohde forlader Venstre for at være medlem af det Radikale Venstre. (Foto: Polfoto) Dansk politik Jens Rohde: Derfor skifter jeg parti

Ind ad fordøren
Hvis de to mødes igen, så skal tyven dog opfører sig ordentligt.

- Han skal være velkommen her, hvis han gider at ringe på og komme ind ad fordøren, så skal jeg nok tage en god snak med ham, siger Jens Rohde.

Jens Rohde vil nu bede om et såkaldt konfliktråd, hvorefter det så er op til den anholdte, om han vil deltage.

Christian Mejdahl er overrasket over Jens Rohdes Venstre-exit. (Foto: Ole Steen) Politik Venstre-nestor overrasket over Rohde-exit

94 kommentarer
Vis kommentarer