Rohde i Zenia-forsvar: Bare blive ved

De radikales omstridte værdiordfører Zenia Stampe får nu opbakning fra partifællen Jens Rohde, der opfordrer Mette Frederiksen (S) til at vise værdighed

Jens Rohde giver sin fulde støtte til partifællen Zenia Stampe, der igen har lagt sig ud med Socialdemokraterne. Polfoto: Thomas Borberg og Thomas Lekfeldt.
Jens Rohde giver sin fulde støtte til partifællen Zenia Stampe, der igen har lagt sig ud med Socialdemokraterne. Polfoto: Thomas Borberg og Thomas Lekfeldt.

Zenia Stampe kan få Socialdemokrater op i det røde felt, og nu får den radikale værdiordfører opbakning fra en partifælle, der har excelleret i selvsamme disciplin i årevis.

Jens Rohde fik ofte provokeret kollegerne på Christiansborg, da han var politisk ordfører for Venstre. Siden er han skiftet til Det Radikale Venstre, og nu står han last og brast med den omstridte Stampe i den verserende krig mellem de tidligere regeringspartnere.

- Det er fedt, at vi har en Zenia Stampe, som går ud og siger fuldstændig, hvad hun mener. Enighed gør dum, så vi skal bare være glade for, at der er nogle uenigheder, som vi kan diskutere, siger EU-parlamentarikeren Jens Rohde til Ekstra Bladet.

Respektløst at tage så let på den høje terrortrussel, som islamistiske kredse, ifølge PET, udgør mod Danmark. Foto: Jens Dresling Dansk politik Slagsmål eskalerer: Du er respektløs, Zenia

Fremmedhadere
Forholdet mellem partierne i rød blok har været bundfrosset, siden de i weekenden højlydt skændtes om udlændingepolitik. Her blev Zenia Stampe kaldt for venstrefløjens Pia Kjærsgaard, og Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, beskyldte de radikale for at være rabiate og helt på månen.

Hygge i rød blok: S er hamrende usolidariske, mens de radikale er rabiate og helt på månen. Foto: Lærke Posselt/Jens Dresling/Peter Hove Olesen Dansk politik R-leder om Zenias krigserklæring: 'Nerverne sidder uden på tøjet'

Zenia Stampe har længe været en omstridt person, som ofte deler vandene med sine holdninger. Men både Socialdemokraterne og uenige vælgere har ikke hørt det sidste fra Zenia, hvis det står til partifællen.

- Hun skal stå ved det, hun står for, rette ryggen og bare blive ved. Jo flere fremmedhadere, der hader Zenia Stampe, jo større ære har hun, siger Jens Rohde og understreger, at han ikke anser Socialdemokrater som fremmedhadere.

Stampe: Jeg forstår ikke, hvad jeg skal undskylde. (Foto: Lærke Posselt/Polfoto) Dansk politik Zenia: Stop med at sprede rygter om mig

Ikke S-støtteforening
Partistriden fik et ekstra nøk i går, da en ’rystet’ Dan Jørgensen i Ekstra Bladet krævede, at den radikale leder, Morten Østergaard, satte Zenia på plads, hvis hun ikke selv trak en udtalelse om formindsket terror tilbage. Men der skyder Socialdemokraterne ved siden af, lyder det fra Rohde.

- Jeg kan ikke forstå, at Socialdemokraterne mener, at de er i deres ret til at være irriteret og diktere, hvad medlemmer af Det Radikale Venstre skal mene. Vi er forskellige partier, og vi er ikke en støtteforening til Mette Frederiksens fremme, fortæller Jens Rohde.

Jens Rohde kan alligevel ikke se for sig, at de radikale skal pege på en blå statsminister. (Polfoto) Dansk politik Hovsa-missilet erkender: Skød med løst krudt

Vis værdighed, Mette
Jens Rohde opfordrer nu den socialdemokratiske formand Mette Frederiksen til at vise værdighed og bygge bro mellem partierne.

- Min opfordring til Mette Frederiksen er, at når der bliver gravet så mange grøfter, så kunne hun jo vise, at hun vil være en værdig statsminister ved at gå ud og forsøge at bygge bro.

- Mette kunne træde i karakter og vise, at hun har en forståelse af vores forskelligheder, siger Jens Rohde.

Zenia Stampe er gift for de borgerlige. Den del som gerne ser, at deres parti har indflydelse og bliver taget alvorligt, mener Hans Engell. foto: thomas lekfeldt Politik Engell: Stampe er en tikkende bombe

Her kan du se eller gense Ida Aukens valgvideo fra 2015, hvor hun gør kærligt grin med Inger Støjberg

309 kommentarer
Vis kommentarer