Rohde kommer Clement til undsætning: Ta' en portion tudekiks, Pind

Jens Rohde har ingen problemer med at deltage i Clement Kjersgaards programmer

Jens Rohde er ikke imponeret over Søren Pind. (Foto: Stine Bidstrup)
Jens Rohde er ikke imponeret over Søren Pind. (Foto: Stine Bidstrup)

Den kontroversielle tv-vært Clement Kjersgaard får nu opbakning fra flere politiske partier og folketingsmedlemmer, efter justitsminister Søren Pind (V) har meddelt, at han har valgt at boykotte Kjersgaards programmer.

Pinds opsigtsvækkende udmelding faldt i slipstrømmen af Alternativet-stifteren Uffe Elbæk, som søndag skrev på Facebook, at han rasende havde forladt programmet 'Vi ses hos Clement' efter et interview om flygtningekrisen.

Søren Pind vil ikke længere deltage i interviews med Clement Kjersgaard som vært. Foto: Jens Dresling/Polfoto Politik Sheriffen boykotter Clement: 'Han behandler mig som en kriminel'

Dansk politik - 30. maj. 2016 - kl. 09:03 Uffe rasende på Clement: 'Uværdigt'

Se også: Clement: Politikerne skal ikke bestemme mine spørgsmål

Ekstra Bladet har efterfølgende spurgt flere af de politiske partier og politikere, der har deltaget i Clement Kjersgaards programmer, om de har følt sig ordentligt behandlet hos den speedsnakkende vært.

Indtil videre er det kun Søren Pind og Mette Bock (LA), der decideret har afvist at ville deltage i 'Vi ses hos Clement'.

Tudekiks
Den tidligere Venstre-profil, Jens Rohde, der i dag er medlem af Europa-Parlamentet for de radikale, kan imidlertid slet ikke forstå Søren Pind.

- Jeg kan på ingen måde forstå hans beslutning, og jeg synes, han skal spise en stor portion tudekiks til morgenmad og se at komme videre, siger Jens Rohde til Ekstra Bladet.

- Jeg er blevet interviewet utallige gange af Clement gennem de sidste 18 år. Han er pisse irriterende. Men de gange, hvor det ikke er gået særlig godt, har jeg kun haft mig selv at takke for det. Han accepterer jo ikke bare, at man har en holdning. Han afprøver også, om man er klar over, om den holdning virker i praksis. Og det er faktisk fedt, når en journalist endelig gør det. Og hvis man ikke vil svare, skal man da afbrydes, siger Jens Rohde.

Den tidligere Venstre-politiker og Søren Pind har gennem flere år haft et anstrengt forhold til hinanden. Og Rohde lægger da heller ikke en dæmper på kritikken af Søren Pinds boykot af Clement Kjersgaard.

- Jeg kan kun sige, at det er helt grotesk, at Søren Pind ikke forstår metaforen (om at journalister og politikere er lige så lidt i branche med hinanden som politi og røvere red.). Det er han for begavet til ikke at kunne se, er en metafor, siger Jens Rohde.

- Det er bare en undskyldning for, at han selv blev klædt af, da han sad og fablede om diamantkufferter i studiet, lyder det fra den Radikale politiker.

Espersen: Ingen indvendinger
Søren Espersen (DF), der tidligere har deltaget i DR2-programmet har heller ikke problemer med Kjersgaards stil:

- Ingen indvendinger! Direkte og skarpt fra hans side, som jeg jo kender ham efter talrige Debatten'er. Jeg kommer, når han kalder, skriver Espersen i en sms til Ekstra Bladet.

Samme melding kommer fra Alex Ahrendtsen (DF), som til Ekstra Bladet uddyber, at han også finder Søren Pinds indstilling for slap:

- Det er for slapt, og jeg synes, at han er en tøsedreng. Jeg forstår ikke, at han er i politik, når han ikke vil udfordres, siger Alex Ahrendtsen til Ekstra Bladet.

Grønt lys
Heller ikke de konservative, Socialdemokraterne eller Det Radikale Venstre har nogen betænkeligheder ved at sende politikere i studiet med Clement Kjersgaard.

Den tidligere radikale udenrigsminister Martin Lidegaard skriver eksempelvis i en sms til Ekstra Bladet:

'Ingen problemer og medvirker gerne igen. Clement er skarp, men en af de dygtigste journalister vi har.' 

Liberal Alliance-lederen Anders Samuelsen, der samtidig er søster til Mette Bock, har på Facebook bedt sine politiske kolleger om at slå koldt vand i blodet i forhold til kritikken af Clement Kjersgaard.

'Pølsesnak holder ikke overfor ham. Og sådan skal det være', skrev partilederen.

Justitsminister Søren Pind har ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

111 kommentarer
Vis kommentarer