Annonce:
Annonce:

Rohde: Man mistænker DF for bevidst misbrug

Jens Rohde retter skarp kritik af Dansk Folkeparti efter afsløring af brug af EU-midler til partiets sommertræf. Opfordrer til fælles front blandt danske EU-politikere mod DF

Jens Rohde og Morten Messerschmidt. Foto: Thomas Borberg, Jens Dresling
Jens Rohde og Morten Messerschmidt. Foto: Thomas Borberg, Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti bør lægge alt frem, efter Ekstra Bladet i dag kan afsløre, at Kristian Thulesen Dahls parti har brugt 200.000 EU-kroner til dets hjemlige sommergruppemøder.

Det siger de radikales medlem af Europa-Parlamentet, Jens Rohde, til Ekstra Bladet.

Han mener, at den seneste afsløring nu leder tankerne hen mod bevidst snyd fra Dansk Folkepartis side.

Skandale-fond betaler for DF-toppens sommerophold

- Nu har den her sag kørt i et år. Det er lige før, man mistænker DF for at misbruge EU-midler bevidst som kampagne til at øge EU-modstanden. Men det er ikke EU, den er gal med her. Det er Dansk Folkeparti. Reglerne er klokkeklare, siger Jens Rohde til Ekstra Bladet.

Flere eksperter har over for DR påpeget, at det er klart i strid med reglerne at bruge EU-støttekroner på arrangementer i nationale partier.

Annonce:

- Der er klare indikationer på, at pengene er brugt til indirekte at finansiere et nationalt parti, hvilket er strengt forbudt ifølge EU's regler, siger Wouter Wolfs, lektor i europæisk politik ved Leuven Universitet i Belgien, eksempelvis til DR.

Og ifølge Jens Rohde er der ingen undskyldning for brugen af EU-kronerne på Dansk Folkepartis sommertræf i Kolding i 2014 og Skagen i 2015.

- Vi andre holder også oplæg på sommergruppemøder, hovedbestyrelsesmøder mv. i vores partier. Det er en del at vort arbejde. Det berettiger hverken os eller vores partier til EU tilskud fra parti fondsmidlerne. Tværtimod står der direkte i reglerne, at det er ulovligt, lyder det fra Jens Rohde.

Engell om DF's store møgsag: Tulle skylder en forklaring

- Og hvis det viser sig, at nogle af pengene er gået til finansiering af DF's ordinære sommergruppemøde, står vi med en meget alvorlig sag. Sådan noget kræver jo en aktiv handling, siger politikeren, der nu opfordrer alle danske medlemmer af Europa-Parlamentet til at kræve en redegørelse fra DF.

Annonce:

- Foreløbig må alle danske medlemmer af parlamentet og parlamentets ledelse, herunder ECR-gruppens ledelse stå sammen om at kræve, at DF's ledelse lægger alt frem. Med eller uden hjælp fra EU's svindelkontor og hjemlige myndigheder.

Morten Messerschmidt afviser over for Ekstra Bladet, at der er noget forkert i brugen af støttemidler til sommergruppemøderne. Alligevel har Anders Vistisen (DF), der har overtaget gruppeformandsposten for DF i Europa-Parlamentet, i dag kaldt situationen noget rod og undskyldt over for vælgerne.

Messerschmidts højrehånd undskylder: 'Det er noget rod'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: