Rohde var kærester med Støjberg: En vild transformation

Nyt fra fortiden: Jens Rohde, der i denne uge kastede sig over Inger Støjbergs Facebook-adfærd, var ungdomskærester med Venstres indvandrerkritiske profil. Han er forbløffet over hendes transformation

Jens Rohde har fulgt Støjberg på tæt hold gennem karrieren. (Foto: Anders Brohus)
Jens Rohde har fulgt Støjberg på tæt hold gennem karrieren. (Foto: Anders Brohus)

Temperaturen mellem Venstre-profilerne Inger Støjberg og Jens Rohde er den senere tid – især i denne uge – sunket under nulpunktet, efter Rohde bl.a. beskrev Støjbergs indvandrerkritiske opdateringer på Facebook som ’forpestende’ og ’marginaliserende’.

Rohde i vildt angreb på Støjberg: Hun forpester kommunikationen

Men sådan har det ikke altid været.

– Jeg sætter faktisk rigtig meget pris på Inger, men hun har gennemgået en vild transformation. I det her enkle spørgsmål er hun blevet lige sort nok, synes jeg. Og jeg kan simpelt hen ikke sætte ord på, hvorfor det er sket. Om det er taktisk, eller hvad det er, siger Jens Rohde til Ekstra Bladet i forbindelse med et portæt af politikeren, som du kan læse her:

Venstre-folk: Støjberg balancerer på et knivsæg

Han har fulgt Støjbergs fremadstormende partikarriere på tætteste hold: Rohde scorede sig et folketingskandidatur i Kjellerup-kredsen for næsen af Støjberg i 1997, og de har begge prøvet at være politiske ordførere for det store parti.

– Jeg har jo faktisk også været kæreste med Inger engang i de tidlige 90’ere. Dengang var hun på VU’s ’røde’ fløj "– ikke den ’sorte’. Og hun er altså en rigtig sjov og grinende person at være sammen med. Men jeg er fundamentalt uenig med hende i spørgsmålet om indvandring. Jeg synes, det er blevet for meget. Jeg lærte jo som politisk ordfører af Christian Mejdahl, at Venstre er et parti, der skal rumme både Søren Pind, Lars Løkke og Jens Rohde. Det synes jeg, hun forsømmer med de meget ensidige udmeldinger, siger han.

Inger Støjberg bekræfter, at hun har været kæreste med Jens Rohde:

– Jeg gik nu aldrig så meget op i VU’s fløje, men det er rigtigt, at vi i 90’ernes spæde begyndelse – da man spiste fondue, og Danser med Drenge og Anne Dorte Michelsen var på toppen – så lidt til hinanden i en kort periode.

Læs alt om ugens hovedperson, Inger Støjberg, i EKSTRA.


Se 'Frontalt' mellem Inger Støjberg og Adnan Advic herover:


Se 'Frontalt' mellem Inger Støjberg og Junes Kock herover:

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.