Rusland afviser alle anklager om, at landet skulle have hacket det danske forsvar.
Det skriver Reuters på baggrund af et interview med den russiske talsmand Dmitry Peskov.
Ifølge nyhedsbureauet meddeler han på telefonmøde med en række journalister, at den russiske stat ikke beskæftiger sig med hacking af computere.
Afvisningen kommer efter forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) søndag oplyste, at en russisk gruppe har hacket det danske forsvar og skaffet sig adgang til ansattes e-mails i 2015 og 2016.
- Det er meget kontrolleret, det der foregår. Det er ikke små hackergrupper, der gør det for sportens skyld.
Rusland har hacket det danske forsvar over to år
- Det er knyttet til efterretningstjenesterne eller centrale elementer i det russiske styre, og det er en evig kamp for at holde dem væk, siger Claus Hjort Frederiksen til Berlingske.
Efterfølgende har den opsigtsvækkende udmelding fra den danske minister gået verden rundt, og store medier som Huffington Post og Reuters har skrevet om danskerens beskyldninger.
En målrettet aktør står bag
Hackerangrebet er beskrevet i en ny rapport fra Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.
Rapporten Én aktør, mange angreb beskriver, hvordan 'en målrettet, vedholdende og ressource-stærk udenlandsk aktør har spioneret mod Danmark'.
I en længere periode har hackerne sendt flere hundrede e-mails til specifikke ansatte i Forsvarsministeriet. Her har de ansatte blandt andet fået besked om at systemet skulle opdateres, og at de derfor skulle indtaste deres kodeord.
Russisk superhacker får historisk lang fængselsstraf i USA
Til at snyde de ansatte har hackerne brugt en falsk login-side, der var en næsten tro kopi af Forsvarets egen.
Den russiske hacker- gruppe har med angrebene forsøgt at indsamle informationerne, som senere kan misbruges til 'rekruttering, afpresning eller til planlægning af yderligere spionage', står der i rapporten.
De står bag
Gruppen bag angrebet er ifølge rapporten sandsynligvis hackergruppen APT28, også kaldet Fancy Bear.
Gruppen er af amerikanske it-sikkerhedseksperter tidligere blevet vurderet til at være en del af den russiske efterretningstjeneste GRU's hackerenhed.
Ifølge Berlingske er gruppen også identisk med en af de to førende hackergrupper, som sidste år skaffede sig ulovlig adgang til Demokraternes e-mail-konti i USA.
Det fremgår dog ikke af rapporten fra Center for Cybersikkerhed, at hackergruppen skulle være knyttet til den russiske efterretningstjeneste.
Må lyve for vennerne: Peter hacker for efterretningstjenesten