Rynke-Thomas i ny brøler: Brugte citater uden at få lov

Venstre-kandidaten Thomas Danielsen må trække annoncer tilbage, efter at have brugt citater og billede af politisk redaktør på TV2, uden han havde fået lov

TV2's politiske redaktør blev brugt i en annonce for en Venstre-kandidat, uden han havde givet lov i forvejen (Læserfoto)
TV2's politiske redaktør blev brugt i en annonce for en Venstre-kandidat, uden han havde givet lov i forvejen (Læserfoto)

Først sagde Thomas Danielsen, at Helle Thorning-Schmidt ikke kunne fjerne danskernes panderynker med botox. Det undskyldte han. Så kom han dog til at bevæge sig ud i endnu en botox-fadæse. Den undskyldte han igen, efter flere i Venstre havde været kritiske mod udtalelserne.

Og nu er Thomas Danielsen altså tilbage i en helt ny modvind. Denne gang for at have brugt billede og citater fra TV2's politiske redaktør, Anders Langballe, uden at spørge om lov først.

Derfor er annoncen nu trukket tilbage, selv om flere aviser allerede har bragt den i det midt- og vestjyske.

'Stem på Thomas Danielsen'
I annoncen, som fylder to hele sider i Ugeavisen Struer, står der med store typer et citat: 'Stem personligt på Thomas Danielsen'. Det er forhenværende borgmester i Holstebro Arne Lægaard, der siger det, og længere nede på siden er der et stort billede af Anders Langballe.

Under fotoet af den politiske redaktør står der et citat: 'Hvis man skal satse på at have valgt en kandidat, så skal man gøre som Arne Lægaard siger'.

Venstres Thomas Danielsen (tv) er for alvor kommet i botox-modvind - og nu fortæller han så Ekstra Bladet, at Helle Thorning er den ene af to, han kender, der bruger botox. Han vil dog ikke fortælle, hvorfra han ved, at hun bruger botox. (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Dansk politik Rynke-Thomas i spritny botox-bommert

Det er det, som Anders Langballe mener, er brugt uden at Thomas Danielsen har fået lov.

- Man kan ikke misbruge mine citater og et billede af mig i en kommerciel annonce uden min tilladelse, siger Anders Langballe til BNB. Langballe har vendt sagen med TV2s juridiske afdeling.

Hele annoncen var i Ugeavisen Struer (Læserfoto)
Hele annoncen var i Ugeavisen Struer (Læserfoto)
 

Danielsen uenig
Selv om Thomas Danielsen har trukket annoncen med Anders Langballe tilbage, er han stadig uenig i, at annoncen krænker ophavsretten.

Kristian Jensen gider ikke længere høre på sin partifælle Thomas Danielsen og hans syn på Helle Thornings eventuelle brug af botox. (Foto: Rumle Skaffte) Dansk politik Rynke-Thomas får en balle

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Thomas Danielsen, men uden held. Til Berlingske Nyhedsbureau siger han:

- Man har ikke ophavsret på udtalelser bragt i medierne. Det støtter de jurister, jeg har vendt sagen med, 100 procent. Men der er en klar tendens til, at disse kommentatorer ønsker meget store beløb for at stille sig til rådighed. Men hvis man blot gengiver et allerede offentliggjort citat med kilde, så er der ikke noget at komme efter.

Lars Løkke forsøgte at virke uvidende om botox-angrebene, men endte med at banke Rynke-Thomas på plads, da Ekstra Bladet konfronterede ham i dag. Foto: Philip Davali. Dansk politik Løkke om botox-angreb: Det er for lavt

Det var det her tweet, der efter en duel mellem de to statsministerkandidater sendte Thomas Danielsen i en strid modvind.
Det var det her tweet, der efter en duel mellem de to statsministerkandidater sendte Thomas Danielsen i en strid modvind.
 

1 af 2 Thomas Danielsen sidder i Folketinget for Venstre (Foto: Folketingets hjemmeside)
2 af 2 TV2's politiske redaktør blev brugt i en annonce for en Venstre-kandidat, uden han havde givet lov i forvejen (Læserfoto)
48 kommentarer
Vis kommentarer