Annonce:
Annonce:

Rynkekommentarer under byrådsmøde: - Enormt ubehageligt

Det kom til at handle om en politikers rynker eller ej, da Greve Byråd diskuterede valgplakater under et byrådsmøde

Annonce:
Følg Politik

Egentlig handlede mødet om, hvorvidt Greve Kommune som den første danske kommune skulle forbyde brugen af valgplakater under efterårets kommunalvalg.

Men da Brigitte K. Jerkel (K) foreslog, at man kunne genbruge valgplakater - som hun selv har gjort - i stedet for at forbyde dem, kom en del af debatten til at handle om, hvordan Brigitte K. Jerkel ser ud på sine valgplakater. 

Hvordan det lød, kan du se i toppen af artiklen her.

Usagligt
Brigitte K. Jerkel har selv delt en video med kommentarerne på Facebook under overskriften 'Er der en voksen til stede?'.

- Jeg synes, det er enormt ubehageligt, når lokalpolitik på den her måde bliver personligt og usagligt, siger hun til Ekstra Bladet.

- Jeg har lagt videoen op for at skabe en debat. Hører den her debatform hjemme på et byrådsmøde? Det synes jeg personligt ikke, at det gør.

Brigitte K. Jerkel (K), der også sidder i Folketinget, kalder kommentarerne for 'absurde'. Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Brigitte K. Jerkel (K), der også sidder i Folketinget, kalder kommentarerne for 'absurde'. Foto: Steen Brogaard/Folketinget
 

Annonce:

Pink hår
Brigitte K. Jerkel fortæller til Ekstra Bladet, at hun kraftigt overvejer at tage kommentarerne op, næste gang byrådet samles.

Blandt andet fordi at hun har fået henvendelser fra borgere, der fulgte med i mødet på Facebook, der var chokerede over tonen.

- Nogen vil sige, at man skal kunne klare en hård tone i den politiske debat?

- Mit udseende har ikke noget at gøre med det punkt, vi drøfter.

- Det er ærgerligt, når politik går hen og bliver personligt på den her måde, siger Brigitte K. Jerkel.

- Men er der noget sandt i kritikken?

- Nej, overhovedet ikke, fastslår Brigitte K. Jerkel. Hun tilføjer grinende:

- Jeg har genbrugt plakaterne længe. Jeg har faktisk haft billeder, hvor jeg har haft pink og grønt hår. Der så jeg virkelig ikke særlig smart ud!

Byrådsmedlemmer: Det var for sjov

Anne Marie Lyduch, der er medlem af Greve Byråd for Venstre, er kortfattet, da Ekstra Bladet kontakter hende:

- Jeg har kun en kommentar: Hvor er Brigittes humor, siger hun og vil derudover ikke svare på spørgsmål om Brigitte K. Jerkels kritik.

Marc Genning, der ligeledes sidder i byrådet for Venstre, vil dog gerne undskylde:

- Jeg har ringet til Brigitte for at undskylde. Jeg tror, at jeg laver et kluntet forsøg på at tage brodden af en lidt opstemt debat med humor. Jeg kan godt se i retrospektiv, at kommentaren var malplaceret, hvilket jeg er ked af, for Brigitte og jeg er faktisk gode venner.

Mortan Martinsson, der er medlem af Greve Byråd for Dansk Folkeparti, mener, at Brigitte K. Jerkels kritik er noget 'pjat':

- Hun prøver bare at køre noget op, lyder det.

- Det er kun fordi, at hun vil promovere sig selv og sætte sig frem som et eller andet offer. Jeg synes, at hun er meget nærtagende faktisk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: