Rystet far: Eleverne leger 'Rasmus Paludan' i skolegården

Christian Hansens 10-årige søn kom hjem fra skole og fortalte om højre-nationalistisk leg i frikvartererne, hvor 'jøder' og 'muslimer' bliver taget som gidsler

Det er scener som disse, der kan have inspireret børnene til deres 'leg'. (Foto/redigering: Marie Nørgaard/Mikkel Cramon)

I en fynsk skolegård har almindelig fangeleg og røvere og soldater taget en voldsom drejning.

Det fortæller Christian Hansen, der er far til 10-årige Mathias, som går i femte klasse på den pågældende skole.

- Min søn kommer hjem og spørger mig, hvem Rasmus Paludan er. Det undrer mig, at en dreng i femte klasse kender hans navn, så jeg får uddybet historien, fortæller den 41-årige far, som til daglig er konceptudviklingschef i en virksomhed i Odense.

Rasmus Paludans blå bog:

Grundlægger og leder af det højrenationalistiske parti 'Stram Kurs'.

Tidligere medlem af Venstre, siden Nye Borgerlige - som han trådte ud af i februar 2017, da han ikke mente, at partiet var indvandrer-kritiske nok - og efterfølgende det nationalistiske parti Dansk Samling.

Han er midt i trediverne (vil ikke have sin nøjagtige alder offentliggjort)

Uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 2008. Indehaver af eget advokatkontor i Københavns sydhavn.

Stille op for Juni-Bevægelsen ved Europa Parlaments-valget i 2009. Blev ikke valgt ind.

Står bag YouTube-kanalen 'Frihedens Stemme', hvor Stram Kurs' videoer bliver vist. Videoerne har mere end 5 millioner afspilninger.

Muslimer i bure
'Rasmus Paludan-leg' går i alt sin enkelthed ud på, at eleverne bliver inddelt i tre hold - kristne, jøder og muslimer. De kristne - med en leder, Rasmus Paludan, i spidsen - skal fange jøderne og muslimerne og sætte dem i bure, som de skal forsøge at slippe ud af.

- Jeg bliver en smule skræmt, da jeg hører det. Min søn har allerede nu fået serveret en fortælling om, at nogle mennesker er gode, mens andre er dårlige - og at det er de kristne, der er de gode.

På en lille midtfynsk skole har eleverne fundet på en ny leg, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på Christian Hansen, der er far til Mathias i femte klasse. Privatfoto.
På en lille midtfynsk skole har eleverne fundet på en ny leg, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på Christian Hansen, der er far til Mathias i femte klasse. Privatfoto.
 

- De ældre elever på skolen forholder sig til Rasmus Paludan som satire. Han er et kæmpe YouTube-fænomen, og det kan de store børn og unge tilsyneladende godt sortere i - men det er jeg ikke sikker på, at de små kan, fortæller den bekymrede far, der har kontaktet skolen, som har taget hånd om situationen.

Rasmus Paludan provokerer og nedgør bevidst muslimer og indvandrere, når han går på gaden og demonstrerer. Men er det racisme? Foto: Henning Hjorth. Dansk politik - 2. sep. 2018 - kl. 23:26 Er Rasmus Paludan racist? Kalder muslimer for pædofile og samfundstabere

- De har været rigtig gode, men jeg synes bare ikke, at det er deres ansvar. Det er ikke i skolen, børnene har hørt om Paludan, men andre steder. Det er vores ansvar som forældre at tale med vores børn, siger 41-årige Christian Hansen, der mener, at politikerne er medansvarlige i det sprogbrug, der bliver brugt og accepteret i den politiske debat. 

Dansk politik - 2. sep. 2018 - kl. 08:08 Højre-nationalistisk leder: Danske politikere er ikke fem potter pis værd

- Og i øvrigt kunne det have været alle mulige andre end lige Rasmus Paludan. Børnene spejler jo bare den virkelighed, de er en del af. Det kan vi så tænke på, når vi kigger ned i skolegården og ser børnene bure 'muslimer' og 'jøder' inde, mens de kalder dem alt muligt grimt - præcis som Paludan og Stram Kurs gør til demonstrationer.

De bliver radikaliseret
Christian Hansen ved godt, at børn altid har leget fangeleg eller cowboy og indianere, uden at de er blevet indoktrineret, men han synes, det skræmmende ved Rasmus Paludan-legen er, at det er symptom på noget andet og større.

- Vi skal tænke over, hvordan sprog skaber virkeligheder. Nu skaber vi en virkelighed, hvor vores unger i skolegården er fuldt bevidste om segregation - som når muslimer bliver kaldt 'taber' eller 'pædofile'. Det er så uhyggeligt.

- Tænk på de børn, der er jøder eller muslimer, som står der i skolegården og er vidne til den leg. Der er sgu da ikke noget at sige til, hvis de bliver radikaliseret. Alle har brug for et fællesskab, hvor de føler, de er noget værd.

368 kommentarer
Vis kommentarer