Annonce:
Annonce:

Rystet Kristian Jensen: Smid Hizb ut-Tahrir ud af kommunens haller nu

Venstres vil ændre loven, så kommuner kan afvise at tilbyde lokaler til Hizb ut-Tahrir, efter Jyllands-Posten-journalist blev smidt væk fra kommunal hal

Kristian Jensen. (Foto: Ernst Van Norde)
Kristian Jensen. (Foto: Ernst Van Norde)
Annonce:
Følg Politik

Det er under al kritik, at Københavns Kommune er tvunget til at leje lokaler til antidemokratiske og islamistiske foreninger som Hizb ut-Tahrir.

Det mener Venstres næstformand, Kristian Jensen, som nu vil have loven ændret, så kommuner selv kan vælge, om visse foreninger skal blacklistes fra kommunens faciliteter, hvis de arbejder bevidst antidemokratisk.

Kravet fra Kristian Jensen kommer, efter en journalist fra Jyllands-Posten i dag blev smidt væk fra Nørrebrohallen, hvor Hizb ut-Tahrir holdt pressemøde om et muligt kommende forbud mod den kontroversielle forening.

Annonce:

- Jeg er simpelthen rystet over den måde, Hizb ut-Tahrir de opfører sig på. De demonstrerer gang på gang, hvor meget de foragter demokrati og danske værdier. Vi mener helt konkret i Venstre, at loven nu skal ændres, så kommunerne kan nægte at udleje eller udlåne lokaler til foreninger, der er udemokratiske, siger Kristian Jensen til Ekstra Bladet.

- Hvordan skal det ske?

- Vi mener, at Justitsministeriet, Indenrigsministeriet og Kulturministeriet nu skal arbejde sammen om at få lavet den lovgivning, der skal til. For det her, det vil vi ikke finde os i længere, siger Kristian Jensen.

Hizb ut-Tahrir smider JP-journalist væk fra Nørrebrohallen

Hizb ut-Tahrir raser over forbudsplaner

Kritik af Mette Frederiksen

På Københavns Rådhus er kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), der er øverste politiske ansvarlige for brugen af kommunens haller og lokaler, helt enig. Men han har ikke loven på sin side, erkender han, og kritiserer justitsminister Mette Frederiksen for at sidde på hænderne ift. en eventuel lovændring.

Annonce:

- Når nu vi ser Hizb ut-Tahrir afvise og selektere i journalister i kommunale lokaler, så gør det mig vred, at justitsminister Mette Frederiksen end ikke har svaret på min henvendelse fra november måned. Hun har totalt ignoreret min henvendelse. Og hun vil, siger hun jo, forbyde selve foreningen. Hizb ut-Tahrir er en udemokratisk bevægelse, der ikke burde have noget at gøre i de kommunale haller, siger Carl Christian Ebbesen til Ekstra Bladet.

- Vi har en folkeoplysningslov i det her land, som gør, at vi kan afvise at låne lokalerne ud gratis til foreninger, der ikke vil demokratisk folkeoplysning. Men vi skal også kunne afvise at leje lokalerne ud til de foreninger som Hizb ut-Tahrir. Men vi kan ikke gøre noget lige nu. Og det er et stort problem.

På Christiansborg er der også kritik af Mette Frederiksens manglende svar fra Venstres næstformand.

- Jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor Mette Frederiksen har siddet på hænderne i den her sag. Vi har klart signaleret, at vi vil ændre lovgivningen, for Hizb ut-Tahrir har bare gentagne gange vist, at de ikke fatter og er ligeglade med demokrati. Hvis vi skal kunne forsvare vores værdier her i Danmark, så er vi altså nødt til at kunne lukke ned over for nogle af dem, der vil af med dem.

OPDATERING:

Annonce:

Ekstra Bladet har modtaget en skriftlig kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen til kritikken af hendes ageren i sagen om Hizb ut-Tahrirs brug af lokaler i Københavns Kommune:

'Jeg kan godt forstå, at Københavns Kommune ikke har lyst til at lægge lokaler til Hizb ut-Tahrirs arrangementer. Ligesom der ikke skal herske tvivl om, at regeringen mener, at Hizb ut-Tahrir skal opløses, hvis der er grundlag for det. For vi skal ikke acceptere, at antidemokratiske kræfter forsøger at undertrykke vores værdier. Rigsadvokaten har derfor en skærpet opmærksomhed omkring foreningen og vurderer på baggrund af en indberetningsordning med politiet og PET løbende, om der er grundlag for at søge Hizb ut-Tahrir opløst. Og Rigsadvokaten giver mig selvfølgelig besked, hvis et sådant grundlag måtte opstå. Men man skal nok heller ikke her tro på mirakelkure, for deres holdninger forsvinder ikke ved, at de bliver opløst.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: