Rystet Støjberg om vold mod Papes kæreste: - Det er skrækkeligt, han er en kær ven

- Hadforbrydelser er jo desværre et stort problem. Det er jo ganske skrækkeligt, når man bliver overfaldet enten på grund af sin etnicitet eller sin seksualitet, siger udlændingeminister Inger Støjberg

Her fejrer Inger Støjberg (V) og Josue Medina Vasquez ministerens 45 års fødselsdag. Privatfoto
Her fejrer Inger Støjberg (V) og Josue Medina Vasquez ministerens 45 års fødselsdag. Privatfoto

Nyheden om overfaldet klokken 03.30 i nat foran en bar i København på justitsminister Søren Papes forlovede gør stort indtryk på udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), som er en af parrets nærmeste venner.

Især fordi politiet efterforsker sagen som en hadforbrydelse mod Josue Medina Vasquez, der er homoseksuel.

- Hadforbrydelser er jo desværre et stort problem. Det er forfærdeligt, hver gang folk bliver overfaldet. Men det er jo ganske skrækkeligt, når man bliver overfaldet enten på grund af sin etnicitet eller sin seksualitet. Det er så uacceptabelt, som noget kan være, siger Inger Støjberg om nattens overfald på justitsminister Søren Papes (K) forlovede, Josue Medina Vasquez.

Dansk politik Papes forlovede udsat for vold

Inger Støjberg er så tæt på det forlovede par, at de alle tre flere gange har været på ferie sammen i Josue Medina Vasquez caribiske hjemland, Den Dominikanske Republik.

- Josue er en nær og kær ven af mig, så derfor bliver jeg ked af det, når sådan noget sker. Det ville alle mennesker blive, når en af deres nære venner bliver udsat for sådan noget. Men jeg ved ikke så meget om det endnu. Men han er en nær ven af mig, lige som Søren (Pape, red.) er det. De var hjemme hos mig i Jylland, så sent som i sidste weekend, forklarer hun og fortsætter:

- Men som sagt ved jeg endnu ikke hvad, der er op og ned. Jeg har ikke talt med ham endnu. Men alle mennesker ville blive kede af det, hvis en af deres venner blev overfaldet. Lige gyldigt hvordan man vender og drejer det. Det er jeg også, når jeg hører det her.

Det er en 34-årig mand fra Slovakiet, der mistænkes for overfaldet. Han er varetægtsfængslet, men nægter sig skyldig - og har forklaret, at Josue Medina Vasquez slog ham i ansigtet.

- Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse.

Sådan skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag aften på Twitter, efter det er kommet frem, at justitsministerens kæreste natten til torsdag blev udsat for vold ude foran en bar i København.

- Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue, skriver Lars Løkke på Twitter.

Også Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, er gået til tasterne for at vise støtte til justitsministeren og hans kæreste.

- Det er noget svineri og helt uacceptabelt. Positivt, at der allerede er sket fængsling i sagen. Mine varme tanker og store medfølelse til Josue og Søren, skriver han på Twitter.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, udtrykker sin sympati på Twitter.

- Hvor frygteligt! Ønsker jer det bedste, skriver han.

Det er en 34-årig mand fra Slovakiet, der mistænkes for overfaldet.

Episoden fandt sted omkring klokken 03.30 ud for LA Bar på Gammel Mønt.

Her skal slovakken ifølge sigtelsen have slået justitsministerens kæreste, Josue Vasquez, med knyttet hånd i ansigtet og sagt 'I don't like homoes'.

Da den 34-årige torsdag blev stillet for en dommer, nægtede han sig skyldig. Ikke desto mindre blev han varetægtsfængslet frem til 30. maj.

Torsdag aften havde han været i byen i København. Han var fuld, og på et tidspunkt kom han op at skændes med en person.

Den sigtede husker efter eget udsagn ikke så meget, men han afviser at have slået med knyttet næve. Muligvis slog han på en anden måde.

Desuden hævder han, at Josue Vasquez gav igen - at han slog den sigtede i ansigtet. Den 34-årige afviser at have noget imod homoseksuelle.

Derfor afviser han også at have sagt, sådan som politiet nu påstår.

Søren Papes forlovede blev ifølge politiets sigtelse udsat for en hadforbrydelse i nat på grund af sin seksualitet. Foto: Rumle Skafte Dansk politik Her er reaktionen fra Papes forlovede

0 kommentarer
Vis kommentarer