Annonce:
Annonce:

S: Afskaf kontanthjælpsloftet

Det nye kontanthjælpsloft træder i kraft 1. april og kan ifølge S presse kommunerne i forhold til boliger

Mette Frederiksen opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen til at afskaffe kontanthjælpsloftetet. (Foto: René Schütze)
Mette Frederiksen opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen til at afskaffe kontanthjælpsloftetet. (Foto: René Schütze)
Annonce:
Følg Politik

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, kommer med en opfordring til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen: Afskaf kontanthjælpsloftet.

Det skal efter planen træde i kraft 1. april, men hvis det sker, får kommunerne ifølge S-formanden mere end svært ved at håndtere boligsituationen, som er yderligere presset af den aktuelle flygtningekrise.

- Vi ved fra boligforeningerne, at mange for eksempel enlige mødre vil få svært ved at betale for deres husleje og i værste fald bliver smidt ud af deres bolig.

- Der kommer samtidig mange flygtninge ud i landets kommuner, og vi får meldinger om, at der simpelthen ikke er boliger nok.

- Det er ikke rimeligt at bede kommunerne om både at løfte en stor boligsocial opgave og en stor flygtningeopgave, siger Mette Frederiksen til Ritzau.

Annonce:

Meldingen kommer onsdag, hvor Mette Frederiksen holder borgmestermøde for socialdemokratiske borgmestre og gruppeformænd.

Kontanthjælpsloftet sætter en øvre grænse for, hvad man samlet set kan modtage i ydelser fra det offentlige, og målet er at øge incitamentet til at tage et arbejde.

- Regeringen må forholde sig til, at den med den ene hånd skærer ned på kontanthjælpen og med den anden hånd siger til kommunerne, at de skal huse flere flygtninge.

- Det betyder, der vil komme et enormt pres på den almene boligsektor, altså på mindre lejligheder med lave huslejer. Den slags har vi ikke så mange af, siger hun.

I november sidste år blev regeringen og de øvrige borgerlige partier enige om en aftale om et nyt og moderne kontanthjælpsloft.

Socialdemokraterne mener, at regeringen som minimum bør udskyde indførslen af kontanthjælpsloftet, så det ikke træder i kraft, før skattereformen træder i kraft.

Annonce:

Forhandlingerne om skattereformen har regeringen udskudt til efteråret. De skulle ifølge regeringsgrundlaget have været påbegyndt i foråret - og have en ambition om at lette skatten på den sidst tjente krone.

Men der skal være styr på asyl- og flygtningeudgifterne, før forhandlingerne om en skattereform kan begynde, er meldingen fra regeringen nu.

Mette Frederiksen tror på, at regeringen vil lytte til opfordringen. Den har før lyttet, konstaterer hun.

- Sidste gang, jeg kom med et lignende forslag, nemlig om at droppe topskattelettelser, så endte regeringen med at udskyde skattereformen. Jeg håber, at dette har samme positive effekt.

- Regeringen fører lige nu en politik, der ikke har rødder i virkeligheden. Kommunerne kan ikke følge med opgaven, og det vil medføre store sociale problemer, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: