S afviser ikke stramninger for kriminelle udlændinge

S savner konkrete forslag fra blå blok om stramninger over for kriminelle udlændinge, men afviser ikke idéen

Foto: Sisse Dupont/POLFOTO
Foto: Sisse Dupont/POLFOTO

Ifølge et nyt forslag fra en række borgerlige partier, skal selv den mindste form for kriminalitet koste dyrt for asylansøgere i Danmark.

Og hos Socialdemokraterne mener man ikke, at man kan være uenig i, at kriminalitet skal have konsekvenser, når udlændinge søger asyl i Danmark.

- Det er allerede sådan i dag, at det har indflydelse på ens asylbehandling, hvis man begår kriminalitet. Men vi er ikke afvisende for at se på, om man kan sikre, at det kan få yderligere indflydelse, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til Ritzau.

Det nye forslag kommer fra Dansk Folkeparti og bliver bakket op af både Liberal Alliance og Venstre, mens De Konservative er knap så positive.

Forslaget går blandt andet ud på, at asylansøgere, der begår kriminalitet, skal frihedsberøves, indtil de rejser ud af landet.

Socialdemokraterne mener, at forslaget kan give mening. Trine Bramsen savner dog nogle konkrete forslag til, hvordan stramningerne skal gennemføres og fungere i praksis.

- Jeg synes, at man skylder nogle svar på, om forslaget ændrer ved den nuværende praksis, hvor kriminalitet allerede spiller en rolle, og om det overhovedet kan lade sig gøre, lyder det fra Trine Bramsen.

- Jeg savner, at de anviser præcist, hvor der skal ændres i loven i forhold til det, der gælder i dag. For der er allerede konsekvenser i dag, hvis man begår kriminalitet.

Ifølge Jonas Christoffersen, der er direktør i Institut for Menneskerettigheder, kan jura og internationale konventioner stå i vejen for Dansk Folkepartis ønske om stramninger.

De fleste af DF's fem konkrete forslag strider således enten mod de internationale konventioner, som Danmark har tiltrådt, eller 'udfordrer dem kraftigt', siger Jonas Christoffersen til Berlingske.

60 kommentarer
Vis kommentarer