S angriber TV2: Helt uhørt at censurere kritiske Løkke-spørgsmål

Michael Dyrby har erkendt,at det var en fejl, da TV2 fjernede kritiske spørgsmål til Løkke. Helt uhørt, mener Astrid Krag (S)

Sådan sagde Løkke, da Ekstra Bladet konfronterede ham om raseriet før en TV 2-udsendelse, der skulle have fået kanalen til at tage spørgsmål ud. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt gik i kødet på hinanden under topmødet. Nu går Socialdemokraterne også hårdt til TV2.

Astrid Krag mener, at TV2's valg om at fjerne kritiske spørgsmål på opfordring fra Løkke og hans spindoktor er stærkt kritisabelt.

- Jeg synes, det er fint, at de nu har beklaget. Det er jo helt uhørt, at hvis du hedder Lars Løkke Rasmussen, så kan du skabe dig så meget, at du kan få bortcensureret kritiske spørgsmål. Det har ikke meget med fri presse at gøre, siger Astrid Krag til Ekstra Bladet.

Tidligere har TV2 News-chefredaktør Mette Østergaard afvist over for Ekstra Bladet, at TV2-ledelsen har ladet sig føje af Lars Løkke Rasmussen og fjernet ubehagelige spørgsmål om Løkkes troværdighed.

Dansk politik Presset TV2-boss indrømmer: Fejl at fjerne kritiske spørgsmål til Løkke

Men i dagens udgave af Presselogen fik TV2's valgpibe en anden lyd, og nyhedsdirektør Michael Dyrby kastede sig fladt ned på maven. Her erkendte han, at TV-stationen begik en fejl.

- Når vi sidder her fem dage efter, så vil vi da have truffet en anden beslutning. Det er da klart, at principielt skal man ikke acceptere, at der bliver taget spørgsmål af. Det kan der ikke være to meninger om. Det vil alle redaktører i Danmark sige, siger Michael Dyrby

Giv Løkke spørgsmålene
Derfor opfordrer Astrid Krag nu TV2 til at give Lars Løkke Rasmussen de spørgsmål, som han i fællesskab med sin spindoktor fik fjernet.

- Det er sådan set meget enkelt, hvis man mener, at det var forkert at sortere kritiske spørgsmål fra, så må man jo stikke mikrofonen frem og stille ham de spørgsmål.

Lars Løkke Rasmussen (Polfoto) Dansk politik TV 2-chef: Derfor fjernede vi spørgsmål til Løkke

Sådan så det ud, da TV2's nyhedsdirektør tog imod Lars Løkke Rasmussen til topmødet på TV2 torsdag aften (Foto: Joachim Adrian)
Sådan så det ud, da TV2's nyhedsdirektør tog imod Lars Løkke Rasmussen til topmødet på TV2 torsdag aften (Foto: Joachim Adrian)
 

- De har jo masser muligheder for at stille har spørgsmålene på alle mulige platforme, siger Astrid Krag til Ekstra Bladet. 

Raseri i sminkeskur
Sagen er opstået i forbindelse med TV2-programmet Krydsild, hvor danskerne får lov til at stille spørgsmål til partilederne.

Her tindrede Venstre-formanden af raseri, da han forud for sin tv-optræden nægtede at ville svare på et seerspørgsmål om sin lave troværdighed, hvilket han ellers selv har kommenteret flere gange i valgkampen.

Lars Løkke Rasmussen og hans spindoktor Christian Hüttemeier. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Løkkes spindoktor: Nu spørger I ikke om fadbamser, vel?

Derfor tog Løkkes spindoktor kontakt til TV2s ledelse, og det endte med, at tv-bosserne lod kritiske spørgsmål om Løkkes lave troværdighed helt udgå af programmet.

I en intern mail til TV2's medarbejdere, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, skriver en ansat følgende om optrinnet:

’Jeg ved, der er pres på i den situation, vi står i, hvor en statsministerkandidat er ved at rive vores sminke-skur ned i raseri, og han i øvrigt er for sent på den,' skriver TV2-medarbejderen, som svar på efterkritikken om episoden.

'Jeg har ALDRIG og kunne ALDRIG DRØMME OM at indgå forhåndsaftaler med politikere om, hvad de kan blive spurgt til. Det er i min verden Venstre, der med held skaber tvivl om, hvorvidt der er en aftale og om, hvor specifik den er’, hedder det i mailen.

To gange tidligere i valgkampen har TV2 beklaget et interview. Første gang i forbindelse med Panorama-sagen, hvor direktøren blev jagtet gennem Tivoli. Og senere i et interview i 19 Nyhederne, hvor Dyvia Das talte forbi Kristian Jensen.

Pinligt for TV 2, mener Ekstra Bladets politiske journalister.

Lars Løkke Rasmussen var ikke glad for de planlagte spørgsmål i TV2 NEWS-programmet Krydsild. (Foto: Joachim Adrian) Dansk politik Intern mail afslører: Løkke rasende lige inden LIVE-program

På mandag afholder Ekstra Bladet stort debatdøgn. Følg os på Snapchat, hvor vi fra 08.00 til 23.00 præsenterer valgstof på en helt ny og underholdende måde.

 

310 kommentarer
Vis kommentarer