S bakker op om at sende danske specialstyrker ind i Syrien

IS skal nedkæmpes. Derfor støtter Socialdemokratiet regeringens ønske om at sende landtropper i kamp i Syrien

Regeringen får opbakning fra Socialdemokratiet, når den ønsker at lade danske specialstyrker indgå i aktive kamphandlinger sammen med irakiske styrker på landjorden i Syrien.

Det siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, efter regeringen fredag har bedt om at få et udvidet mandat til det danske bidrag i kampen mod IS.

- Vi har hele vejen igennem støttet den brede, internationale koalitions indsats mod Islamisk Stat, som utvivlsomt er en af de værste terrororganisationer netop nu.

- Derfor er vi nødt til at få dem nedkæmpet. Vi betragter det som en ny opgave men dog en opgave, der ligger i forlængelse af det, vi tidligere har givet mandat til i Folketinget, siger hun.

Det udvidede mandat har flertal i Folketinget med opbakning fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) ønsker ikke at oplyse, om det vil komme på tale at sende flere tropper til Irak og Syrien, end der er på nuværende tidspunkt.

Af sikkerhedsmæssige årsager vil regeringen heller ikke komme med mere konkrete oplysninger om specialstyrkernes nye opgaver.

Men specialstyrkerne vil - i modsætning til tidligere - få mulighed for at indgå i aktive kamphandlinger, oplyser regeringen.

Mette Frederiksen understreger, at det ikke er uden betænkeligheder, at Socialdemokratiet bakker op om et mandat, der kan gøre missionen farligere for de danske soldater.

- Jeg er betænkelig, når vi udsender danske soldater. Det er ligegyldigt, hvor vi sender dem ud. Vi bærer deres liv i vores hænder, når vi træffer de beslutninger.

- Men det er en international opgave at bekæmpe Islamisk Stat. Landene kan ikke gøre det alene. Vores specialstyrker er meget dygtige, og derfor tør vi godt sende dem ud på missionen, siger hun.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere