S-borgmestre vil afblæse udflytning af statslige job

Flere S-borgmestre vil stoppe udflytningen af statslige arbejdspladser, hvis partiet kommer til magten

Der skal sættes en stopper for den nuværende plan for udflytningen af statslige arbejdspladser, hvis Socialdemokratiet kommer til magten.

Sådan lyder budskabet fra en række socialdemokratiske borgmestre, skriver Jyllands-Posten. Det er blandt andet partiets næstformand og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), der mener, at man bør kigge på udflytningen af de statslige job.

- Hvis der kommer et regeringsskifte, bør man gå ind og se på, hvad de samlede omkostninger er ved at løbe op i, siger Frank Jensen til Jyllands-Posten.

- For man startede med at sige, at det skulle koste 400 millioner kroner, men det holder slet ikke - det bliver milliarder, lyder det fra Københavns overborgmester.

Også Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), og borgmesteren i Albertslund, Steen Christiansen (S), mener, at det kan give mening at kigge på planen.

Herlev-borgmesteren understreger samtidig, at man ikke skal ændre på placeringen af de arbejdspladser, der allerede er blevet flyttet fra hovedstadsområdet.

- Men der, hvor man kan nå at opgive det, synes jeg, at man skal, siger han til avisen.

Socialdemokratiets landdistriktsordfører, Magnus Heunicke, melder dog meget klart ud, at man støtter hovedparten af Venstres udflytningsplaner.

- Vi vil ikke lave noget om. Vi har meddelt ministrene, at vi grundlæggende bakker op om udflytningerne, og så har der været den med Diis, som vi ikke bakkede op på grund af nogle faglige indsigelser, siger Magnus Heunicke til Jyllands-Posten.

Det var planen, at Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) skulle flyttes fra København til Aarhus, men udflytningen blev kritiseret og krævede også en lovændring, fordi instituttet er en uafhængig, selvejende institution.

Den lovændring var der dog ikke et flertal for, efter at Socialdemokratiet og Liberal Alliance stemte imod forslaget. Dermed forblev Diis i København.

I alt vil regeringen udflytte knap 4000 statslige arbejdspladser.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde