S: Debat om skattelettelser er for fyldt med ideologi

Ifølge Socialdemokraterne bør rapport om effekten af lavere marginalskat føre til en mere faktabaseret debat

Socialdemokraterne er glade for, at en rapport fra Folketingets økonomer nu viser, at det angiveligt ikke har nogen effekt på arbejdsudbuddet at sænke skatten på de højeste indkomster i landet.

Det siger partiets finansordfører, Benny Engelbrecht, der også er tidligere skatteminister.

- Det har været almindelig kendt i et godt stykke tid, at der ikke er nogen beviser for, at topskattelettelser har de her store dynamiske effekter, som nogen har hævdet i den offentlige debat, siger han.

- Det, man kan konstatere, er, at den offentlige debat har været meget præget af ideologi og meget lidt af fakta, og derfor er det selvfølgelig godt, at der ligger et faktabaseret notat, som peger på, at man ikke skal medregne dynamiske effekter, hvis man overvejer at sænke topskatten, siger han til Ritzau.

Rapporten, som endnu ikke er offentliggjort, underkender ifølge Information Finansministeriets antagelse om, at en lavere marginalskat vil få folk til at arbejde mere.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, fastholder dog over for Information, at folk vil arbejde mere, hvis marginalskatten, som er skatten på den sidst tjente krone, sænkes.

Ifølge regeringsgrundlaget er det regeringens mål at sænke marginalskatten med fem procentpoint.

Benny Engelbrecht understreger, at Socialdemokraterne ikke vil sænke skatten i toppen, hvis partiet kommer til regeringsmagten igen.

- Socialdemokraterne overvejer på ingen måde at lave topskattelettelser. Vi synes, at det er en forkert prioritering, siger han til Ritzau.

104 kommentarer
Vis kommentarer