S efter glædelig klimanyhed: Regeringen har været heldig

Selv om regeringen har droppet ambitionen om at nå det, ser det ud til at Danmarks CO2-udslip falder 40 procent

Socialdemokraternes klimaordfører, Jens Joel, glæder sig på klimaets vegne over en ny prognose fra Energistyrelsen, der viser, at Danmarks samlede udledning af drivhusgasser reduceres med 40 procent i 2020 i forhold til 1990.

Forventningen er dermed højere end i sidste års basisfremskrivning, der viste en reduktion på 37 procent, og det skyldes en mindre stigning i elforbrug og en øget anvendelse af biomasse.

Samfund Danmarks drivhusgasser reduceres med 40 procent i 2020

- Selv en blind høne finder også et korn. Selv om regeringen ikke har haft en plan for, hvordan den ville nå derhen, er der nogle ting, der går i den rigtige retning. Det må vi glæde os over, men der er stadig problemer, siger Jens Joel.

- Der er stadig problemer med afgifterne, og der er usikkerhed om, hvad virksomhederne skal investere i. Derfor efterlyser vi, at man ikke bare rammer målet, fordi man er heldig, men at man faktisk har en plan for, hvad man har tænkt sig at gøre.

Foto: ZUMA Press Samfund Kritikere om klima-aftale: Den løser ingenting

Er du villig til at droppe en rød bøf eller to for at redde kloden? (Foto: Thomas Borberg) Samfund 10 råd: Det skal DU ofre for at redde klimaet

Der blev givet flere krammere, efter aftalen var en realitet. (Foto: AP) Samfund Ekspert: Ragnarok hvis ikke verden når klima-mål

9 kommentarer
Vis kommentarer