S efterlyser penge til kernevelfærd fra regeringen

Socialdemokraterne kalder Venstre-regeringens finanslovsforslag for uambitiøst, når det gælder job og velfærd

Der mangler fokus på kernevelfærd og job i regeringens finanslovsforslag.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, efter, at regeringen tirsdag har fremlagt sit bud på statens husholdningsbudget for det kommende år.

Forslaget henter penge ved at skære i især udviklingsbistand, på forskningen og gennem midler fra landets kommuner, og de bliver så brugt igen på hovedsagelig sygehuse og lettelse af afgifter til erhvervslivet.

- Det er et uambitiøst finanslovsforslag, Venstre præsenterer. Jeg ser hverken, at man prioriterer at skabe flere arbejdspladser eller en prioritering af vores kernevelfærd, siger Nicolai Wammen.

- Vi er bekymrede for, om regeringen har lagt sig fast på en finanslov med Liberal Alliance, der kun vil gøre det endnu mere skævt og med Dansk Folkeparti, der allerede har opgivet deres krav om flere penge til velfærd, lyder det.

- Velfærden til vores børn og ældre skal åbenbart skæres, mens der til gengæld er råd til store gaver til få virksomhedsejere. Det hænger ikke sammen.

Trods svadaen og manglen på roser, melder det store oppositionsparti sig dog klar til "bredt samarbejde" om finansloven.

- Jeg håber, at Venstre vælger det brede samarbejde frem for blokpolitikken, siger Wammen.

Der tegner sig dog et billede af et noget mildere finanslovsklima, end mange havde spået. Selvom Dansk Folkeparti gik til valg på en offentlig vækst på 0,8 procent, så 'kvitterer' partiet nu for regeringens oplæg til en vækst i det offentlige på 0,3 procent.