S: Ekstremistlister skal beskytte os mod ondskab og had

Hadprædikanter skal ikke ind i Danmark og undergrave vores samfund og værdier, siger Socialdemokraterne

Der skal udstikkes en benhård kurs over for radikaliserede kræfter, og såkaldte ekstremistlister er et godt værktøj til at bekæmpe både hadprædikanter og formørkede parallelsamfund.

Det mener Socialdemokraterne om regeringens forslag om at lave lister over religiøse forkyndere, der har ytret antidemokratiske holdninger, for at forhindre deres indrejse i Danmark.

- Vi er nødt til at beskytte os, og det gør vi blandt andet ved at sikre, at radikaliserede hadprædikanter ikke kan komme ind i Danmark og sprede deres had og ondskab og prøve at undergrave det danske samfund og vores demokratiske værdier, siger partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Derfor støtter vi, at der kommer ekstremistlister. Det har været et krav fra vores side, og derfor byder vi forslaget velkommen, siger han og fremhæver, at arbejdet allerede blev iværksat, da S-formand Mette Frederiksen var justitsminister.

Regeringen lægger ifølge Jyllands-Posten op til, at personer, der ikke lever op til kravene, i fremtiden skal sættes på en offentlig liste, nægtes visum og straks afvises, hvis de møder op ved den danske grænse.

I dag er det allerede muligt i visse tilfælde at nægte personer indrejse, hvis de vurderes at være til fare for statens sikkerhed.

Men med de nye lister - der også tæller en hemmelig observationsliste - vil myndighederne på forhånd ekskludere forkyndere, der har ytret sig imod demokratiet eksempelvis i hjemlandet.

- Jeg ønsker at gå et skridt videre, fordi vi er presset. Det er et drastisk skridt at tage, men vi vil ikke acceptere personer, der undergraver det danske frihedsfundament, siger udlændingeminister Inger Støjberg (V) til Jyllands-Posten.

1 kommentar
Vis kommentarer