S er telefon-tossede: 'Pind i alvorlige problemer'

Justitsminister Søren Pind (V) er i alvorlige problemer, efter en af de terror-tiltalte igen har haft adgang til en mobiltelefon, mener Socialdemokratiet

Sådan kan indsatte have telefoner

Det er en hån mod retsfølelsen. Der er en overvejende risiko for, at de kan koordinere vidneforklaringer, og så kan de lægge hindringer ud for politiets efterforskning.

Ifølge den socialdemokratiske retsordfører Trine Bramsen (S) er der mange konsekvenser forbundet med, at terror-tiltalte har adgang til mobiltelefoner, mens de er varetægtsfængslet,

Allerede søndag beskrev Ekstra Bladet, at en af de tiltalte i forbindelse med terrorsagen i København er flyttet af arresten i Ringsted til Politigårdens Fængsel, fordi han havde igen havde en mobiltelefon.

Se også: Tiltalt Omar-støtte flyttet fra arrest efter fund af mobiltelefon

En meget, meget god forklaring
Trine Bramsen er rystet over, at det har kunnet lade sig gøre gentagne gange, og hun mener, at justitsminister Søren Pind (V) skylder en god forklaring på, hvad han har tænkt sig at gøre ved det.

- Jeg er dybt overrasket over, at justitsminister Søren Pind har givet retsudvalget vished for, at han tog hånd om denne sag. Han ville sørge for, at der ikke længere er telefoner mellem hænderne på tiltalte i Danmarks største terror-sag, og så få uger efter viser det sig, at der alligevel er flere telefoner, siger Trine Bramsen.

- Der vil jeg se en meget, meget god forklaring, og jeg synes, at Søren Pind er ude i alvorlige problemer, siger hun.

En møgsag
Alle terrortiltalte må ikke have mobiltelefoner eller adgang til nettet og besøg og breve bliver skarpt kontrolleret. Alligevel er der nu fundet otte mobiltelefoner.

Derfor var Søren Pind i slutningen af januar kaldt i samråd, efter man havde fundet otte mobiltelefoner, som fængslede i terrorsagen havde haft adgang til. Her slog Søren Pind fast, at det var en møgsag, og at det ikke må gentage sig. Men det har det altså.

Over for DR medgiver Søren Pind i dag, at der i årevis har været et problem i fængslerne, som der skal gøres noget ved.

Ny rapport
Tirsdag kommer så en redegørelse af forløbet udarbejdet af Kriminalforsorgen og Rigsadvokaten til justitsministeren, som skal svare på, hvordan det har kunnet lade sig gøre, og hvordan man i fremtiden forhindrer, at tiltalte får adgang til mobiltelefoner.

- Jeg har bedt om at få en meget klar redegørelse for, hvad der er sket. Når jeg får redegørelsen, agter jeg at agere. Problemet med mobiltelefoner har stået på i mange år, og hvert år finder man mellem 1500 og 2000 mobiltelefoner i fængslerne. Jeg kommer til at sætte en meget klar stopper for det - i det omfang, det kan lade sig gøre, siger Søren Pind.

Tech Kampen om din iPhone: Derfor vil Apple ikke hjælpe i terrorsag

160 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere