S-folk: Thorning kan overleve valgnederlag

En rundspørge blandt lokalformænd viser opbakning til Thorning som formand, selvom hun taber valget

Det socialdemokratiske bagland er klar til at støtte Helle Thorning-Schmidt som partiformand, selvom hun taber et kommende valg. (Foto: Anthon Unger)
Det socialdemokratiske bagland er klar til at støtte Helle Thorning-Schmidt som partiformand, selvom hun taber et kommende valg. (Foto: Anthon Unger)

Hvis meningsmålingerne taler sandt, får Danmark en ny regering efter næste valg. Dermed kan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tabe sit andet valg.

Alligevel er det ikke givet i det socialdemokratiske bagland, at hun skal træde tilbage som formand for partiet, hvis regeringen taber magten efter valget.

Det viser en rundspørge, som DR har lavet. DR har spurgt lokalformændene hos Socialdemokratierne, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt skal fortsætte som formand, hvis hun taber valget.

Her har 120 af de 256 lokalformænd svaret. Af dem svarer næsten halvdelen at det skal hun, mens lidt mere end hver fjerde svarer, at hun bør gå af som formand.

Dermed har den nuværende statsminister og partiformand opbakning fra mindst 22 procent af lokalformændene, selvom hun skulle tabe valget. Mens lidt mere end det halve på forhånd har bestemt sig for det modsatte.

En af de lokalformænd, der gerne ser Helle Thorning-Schmidt som leder af Socialdemokraterne uanset valgresultatet, er lokalformanden i Allerød, Henrik Tonnesen.

- Jeg kan slet ikke se for mig, at hun ikke skal fortsætte som formand efter valget. I det tilfælde, at vi ikke skulle genvinde regeringsmagten, skal vi jo have en stærk opposition, og den vil Helle 100 procent sikkert være den bedste til at lede, siger han til DR.

Også lokalformanden i Hinnerup Lena Leth Jensen håber, at hendes formand fortsætter uanset valgresultatet. Hun ser hellere Helle Thorning-Schmidt end justitsminister Mette Frederiksen(S) som formand i tilfælde af et valgnederlag.

- Mette Frederiksen er ikke det oplagte valg. Jeg synes ikke, at hun når ud til vælgerne. Hun er ikke folkelig nok, siger Lena Leth Jensen til DR.

- Helle har formået at skabe resultater, og for mig at se er der ikke andre muligheder end hende.

Der skal afholdes valg seneste den 15. september 2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer