S frygter Løkkes skatteregning til LO-familierne

Erhvervslivet skal også betale for fjernelsen af PSO-afgiften, mener Benny Engelbrecht.

Foto: Socialdemokraterne
Foto: Socialdemokraterne

Hvis PSO-afgiften afskaffes, skal regeringen og Folketingets partier finde 70 milliarder kroner over ti år for at lukke det hul, som de manglende indtægter fra afgiften efterlader.

Onsdag aften bekræfter finansminister Claus Hjort Frederiksen, at regeringen lægger op til hæve bundskatten med 0,31 procentpoint samt sænke personfradraget med 1100 kroner for at betale den regning.

Foto: Stine Bidstrup Dansk politik Løkke bryder valgløfte: Regeringen vil hæve skatten

Den løsning kan måske gå an, hvis der tages hensyn til, at det ikke bliver dyrere at være eksempelvis en LO-familie med to børn. Det mener Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht.

- Det, som regeringen har fremlagt for os, peger på, at det samlet set vil blive billigere for forskellige typer af familier, siger han.

Beregninger fra Skatteministeriet som Ekstra Bladet fremlagde tidligere på måneden, viser dog, at et LO-ægtepar med to børn i ejerbolig vil miste 2580 kroner i årligt rådighedsbeløb, hvis regeringen får held med sine planlagte skattestigninger, som skal løse PSO-problemet ved at lade virksomhederne slippe. 

Lars Løkke Rasmussen Plus Dit fradrag skal sænkes: Regeringen mangler milliarder

Benny Engelbrecht understreger dog, at skatteregningen helst ikke må blive større end, at besparelsen på el-regningen, når PSO-afgiften forsvinder, kan dække den.

I stedet håber Benny Engelbrecht, at regeringen vil inddrage besparelser i støtteordninger til erhvervslivet som en del af finansieringen.

- I alle tilfælde synes vi, at det vil være klogt at kigge på andre modeller. Hvis man gør, som regeringen lægger op til, vil det blive en meget stor besparelse for erhvervslivet, siger han.

Også Dansk Folkeparti har overfor Berlingske givet udtryk for, at de gerne ser, at erhvervslivet kommer til at betale en del af regningen.

De Konservative har blankt afvist, at skatten skal hæves, mens Liberal Alliance ikke ønsker at udtale sig, mens der foregår forhandlinger.

96 kommentarer
Vis kommentarer