Annonce:
Annonce:

S: Fusionen må ikke føre til nedlagte regioner

Socialdemokratiet frygter, at en nedlæggelse af regionerne kan bruges som skjul til at indføre nulvækst

Annonce:
Følg Politik

Det må ikke føre til en nedlæggelse af regionerne, at deres interesseorganisation, Danske Regioner, er klar til at fusionere med Kommunernes Landsforening (KL).

Det kan nemlig svække sundhedsområdet og give nulvækst i den offentlige sektor, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Ole Hækkerup, til Ritzau.

- Nu er sundhedsvæsnet endelig ved at have fundet sit ben, efter at man nedlagde amterne og oprettede regionerne. Derfor synes jeg, det er forkert, hvis man vil vende bunden i vejret på hele sundhedsvæsnet en gang til. Det, tror jeg, vil gå ud over patienterne.

- Derfor håber jeg ikke, fusionen er et skridt på vejen til at nedlægge regionerne, siger Ole Hækkerup.

En nedlæggelse af regionerne kan bruges som skjul til at gennemføre nulvækst i den offentlige sektor, frygter den politiske ordfører.

Annonce:

- Jeg kan ikke sige mig fri for en mistanke om, at blå blok ønsker at lave om i strukturen, altså indretningen i hvordan velfærden fordeles. Derfor kan jeg godt blive bekymret for, at når man vil nedlægge regionerne, er det, fordi det er lettere at gennemføre nulvækst eller minusvækst.

- Det er man enige om i blå blok, og hvis du laver om i organiseringen af velfærden, så kommer det ene til at skygge for det andet, siger Ole Hækkerup.

Enhedslistens kommunalordfører, Finn Sørensen, håber, at en fusion kan styrke regionerne, så de bliver sværere at nedlægge.

- En fusion kan måske ikke i sig selv forhindre, at de borgerlige vil nedlægge regionerne. Men et stærkere samarbejde mellem regioner, KL og regeringen kan indirekte være med til at styrke regionerne og dermed deres mulighed for at overleve, siger han til Ritzau.

På et møde mellem Danske Regioner og KL er parterne blevet enige om at gå til deres bagland med forslag om en fusion, der skal styrke det decentrale Danmark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: